Motiunea de cenzura initiata de Partidul Democrat si intitulata 'Guvernul Tariceanu trebuie sa plece!' a fost citita in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, in conditiile unui absenteism calificat de mass media drept "fara precedent"
Motiunea de cenzura initiata de Partidul Democrat si intitulata 'Guvernul Tariceanu trebuie sa plece!' a fost citita in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, in conditiile unui absenteism calificat de mass media drept "fara precedent". Motiunea va fi dezbatuta luni, 11 iunie.
In textul motiunii se spune ca Romania are nevoie de "un guvern stabil, profesionist, cu o majoritate parlamentara asumata in mod transparent". "Partidele trebuie sa decida: fie isi asuma guvernarea, fie accepta organizarea alegerilor anticipate. Decizia este in acest moment in mana Parlamentului".
Potrivit semnatarilor documentului, Guvernul Tariceanu II "se confrunta cu un grav deficit democratic, ca urmare a precarei sale sustineri parlamentare si mai ales populare, fapt demonstrat de rezultatele recentului referendum pentru demiterea presedintelui Traian Basescu".
Initiatorii motiunii mai considera ca Guvernul se confrunta si cu un deficit grav de competenta, fiind in mod evident cel mai slab guvern pe care l-a avut vreodata Romania".
Impotriva Guvernului Tariceanu "I" au fost depuse, din 2005, trei motiuni de cenzura initiate de PSD, la una aducandu-si aportul si PRM. Toate au fost respinse.
In timpul sedintei Plenului reunit al Parlamentului, a avut loc o altercatie verbala ai carei protagonisti au fost premierul Calin Popescu Tariceanu si democratul Cezar Preda.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.