>> Autoritatile locale nu au respectat planul de interventii pentru situatii de urgenta.

Autoritatile judetului se chinuiesc de ani de zile sa convinga conducerile administratiilor locale despre importanta intocmirii si respectarii planuri
>> Autoritatile locale nu au respectat planul de interventii pentru situatii de urgenta.

Autoritatile judetului se chinuiesc de ani de zile sa convinga conducerile administratiilor locale despre importanta intocmirii si respectarii planurilor de interventie pentru situatii de urgenta. Se pare ca aceasta responsabilitate ce le revine primarilor trece pe ultimele planuri din moment ce, in judetul Constanta, efectele inundatiilor sunt de dimensiunile celor raportate. Primarul localitatii Dobromir, afectata la sfarsitul saptamanii trecute de precipitatii abundente, a declarata ca sase case au fost afectate grav iar 14 gospodarii au fost inundate. Dupa potop s-au aflat si cauzele dezastrului.
Adjunctul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a declarat ca daca s-ar fi activat voluntarii efectele inundatiilor ar fi fost mult mai mici. Primarul a dat dovada de dezinteres, mai ales ca stia ca legea ii permite sa acorde "stimulente" pentru cei care s-ar fi implicat in serviciul de voluntariat: de la echipament si sume de bani, pana la gratuitati la transport. Conducerea ISU a declansat o ampla actiune de verificare la primarile din judet. La sfarsitul lunii se vor cunoaste si rezultateale controalelor, dar fara consecinte asupra primarilor care nu si-au respectat atributiile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.