"Lupescu mi-a dat telefon luni si mi-a zis sa-i duc banii lui Dragomir, ca altfel nu o sa-i am pe Srhoj si Abiodun. Era vorba de cateva sute de mii de euro care urmau sa ajunga la Dragomir", a declarat Iancu pentru "NewsIn". Iancu sustine ca banii ar
"Lupescu mi-a dat telefon luni si mi-a zis sa-i duc banii lui Dragomir, ca altfel nu o sa-i am pe Srhoj si Abiodun. Era vorba de cateva sute de mii de euro care urmau sa ajunga la Dragomir", a declarat Iancu pentru "NewsIn". Iancu sustine ca banii ar fi trebuit sa reprezinte plata pentru serviciul facut de presedintele LPF, care a ajutat clubul de pe Bega sa-i transfere pe cei doi jucatori. Lupescu nu a dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect si a declarat: "Lasati-ma, naibii, in pace, eu m-am saturat de Iancu, voi nu?". In schimb, Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National, a fost de alta parere. "Eu am spus la timpul respectiv ca au existat acte de coruptie atunci cand Srhoj si Abiodun, fotbalisti aflati sub contract cu FC National, au fost declarati in mod abuziv liberi de contract si, apoi, legitimati la Timisoara", a spus Iacov.
Cazul Srhoj/Abiodun se judeca la TAS
La finalul sezonului trecut, John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade au depus memorii la LPF prin care solicitau sa fie declarati jucatori liberi, intrucat contractele lor se incheiasera, in timp ce clubul din Cotroceni sustinea contrariul. Patru comisii federale, printre care Comisia pentru Statutul Jucatorului si Comisia de Apel, au dat dreptate celor doi jucatori, iar in decembrie Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate lui FC National, obligand jucatorii sa revina la gruparea "bancara". Acestia au contestat decizia anuntand ca se vor adresa la FIFA si UEFA, precum si instantelor civile. Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a implicat personal in acest caz, solicitand opinia unei case de avocatura, care a hotarat ca dreptatea este de partea fotbalistilor. Astfel, Sandu le-a oferit posibilitatea celor doi de a se adresa instantelor civile si a schimbat componenta Curtii de Arbitraj pentru Fotbal care luase decizia in favoarea lui FC National! In noua sa componenta, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis pe 16 februarie ca Srhoj si Abiodun sa devina liberi de contract, iar cei doi au semnat cu "Poli" Timisoara. Cazul este insa departe de a fi inchis, deoarece FC National a inaintat un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, in care a acuzat FRF de incalcarea regulamentelor. Cazul urmeaza sa fie judecat in cateva saptamani, iar daca gruparea lui Iacov va avea castig de cauza ar putea cere daune de peste 1,5 milioane de euro de la federatia lui Sandu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.