Interventia chirurgicala de ieri a deschis seria operatiilor care au drept scop final separarea definitiva a fetitelor. Pana in prezent, medicii au facut cercetari pentru a afla cum trebuie sa procedeze cu sistemele de circulatie comune

Interventia chirurgicala de ieri a deschis seria operatiilor care au drept scop final separarea definitiva a fetitelor. Pana in prezent, medicii au facut cercetari pentru a afla cum trebuie sa procedeze cu sistemele de circulatie comune ale micutelor si daca acestea impart tesut cranian. Ultima interventie a fost caracterizata de personalul medical drept extrem de riscanta, existand pericolul ca una sau chiar ambele fetite sa moara in urma hemoragiilor. Potrivit doctorilor care se ocupa de cazul Dogaru, riscurile operatiei sunt mari, dar trebuie asumate, aceasta fiind unica sansa de supravietuire a siamezelor, in conditiile in care doar zece la suta dintre gemenii uniti in zona capului pot ajunge la varsta de zece ani.
Le-au vazut pentru prima oara creierul
Specialistii de la Cleveland au avut ocazia, ieri, sa vada pentru prima oara creierul fetitelor, pana in prezent acestia facand exercitii pe un model realizat dupa imagini obtinute cu ajutorul tomografelor. Din echipa medicala au facut parte neurochirurgi, care vor efectua procedurile de separare, si chirurgi plasticieni si de reconstructie, care vor repara craniile, pielea si fetele gemenelor. Ulterior, acestora li s-au alaturat neuroradiologi, anestezisti pediatri, asistente pentru terapie intensiva si specialisti in rinichi. Parintii Tatianei si Anastasiei au declarat ca inteleg riscurile la care sunt supuse fetele lor, dar sunt decisi sa mearga mai departe.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.