O fosta angajata a barului West Village din New York, frecventat asiduu de vedete, a scris o carte despre cat de zgarcite sunt starurile la bacsisuri. In cartea "Rules For Saying Goodbye", Katherine Taylor afirma ca actrita Gwyneth Paltrow nu stie sa calculeze procentul de 15% care se lasa in mod obisnuit in barul cu pricina celui care serveste la masa. "De fiecare data venea dupa mine la bar sa ma intrebe cat trebuia sa lase spaga. Nu este zgarcita, doar ca nu e in stare sa calculeze singura bacsisul", explica Taylor.
Nici un sfant
Printre cele mai zgarcite staruri hollywoodiene se numara cantareata Madonna si actorul Rupert Everett, care nu lasa niciodata bacsis, indiferent ce si cat consuma. De altfel, Madonna este foarte atenta cu cheltuielile, chiar si cand e vorba de rudele ei. Solista controleaza foarte atent toate facturile de telefon ale familiei ei, ca nu cumva sa fie depasite sumele stabilite dinainte. Tobey Maguire, Kelly Preston si Barbara Streisand lasa foarte rar bacsis ospatarilor. "Si, atunci cand o fac, e vorba de cateva monede amarate", mai spune Taylor. Si fostul membru al legendarei trupe "The Beatles", Paul Mccartney, se afla pe lista neagra a fostei barmanite newyorkeze. "De multe ori se imbata atat de rau ca uita sa lase suma cuvenita celui care l-a servit in bar", povesteste autoarea cartii.
De altfel, Mccartney e recunoscut pentru avaritia sa. La o petrecere organizata de ziua fostei sale sotii, Heather Mills, in 2001, el i-a pus pe invitati sa-si plateasca bautura consumata.