Florin Caprarus este cunoscut in lumea fotbalului din tara noastra sub numele de „Buzau“, iar povestea vietii sale este una incredibila. La varsta de numai cinci ani a fost abandonat de mama sa, care, dupa ce l-a infasurat intr-o patura,
Florin Caprarus este cunoscut in lumea fotbalului din tara noastra sub numele de „Buzau“, iar povestea vietii sale este una incredibila. La varsta de numai cinci ani a fost abandonat de mama sa, care, dupa ce l-a infasurat intr-o patura, l-a aruncat intr-un canal de irigatii dezafectat si secat. Dupa o noapte intreaga petrecuta in acel loc, a fost salvat de un localnic din Vernesti, care, alertat de plansetele lui, l-a dus la un camin pentru copii abandonati. „A fost un moment foarte delicat, de care nu vreau sa-mi mai amintesc“, au fost singurele lui cuvinte. Trecand peste toate greutatile, Caprarus a reusit ca, la 30 de ani, sa se considere un om implinit atat pe plan profesional, cat si financiar

Aventura lui Florin Caprarus in fotbal a inceput in anul 1985, cand, in urma unui „tratament“ aplicat de colegii si profesorii din scoala, s-a hotarat sa paraseasca acel stabiliment. Primul popas dupa „dezertare“ l-a facut la stadionul Gloria, care tocmai gazduia un meci al formatiei din Crang. El s-a oprit langa o masina, in care tocmai se pregatea sa urce chiar prim-secretarul de partid al judetului din ac ea vreme Tudor Postelnicu. Acestuia i s-a facut mila de copil si l-a luat acasa, iar dupa ce l-a spalat si i-a oferit de mancare, l-a dus inapoi la scoala, rugandu-l pe director sa aiba grija de el. Caprarus a beneficiat insa de un regim cu totul special, drept razbunare pentru tupeul de a fugi din scoala.

Batut påna la coma de o femeie pedagog
„Mai tot timpul aveam parte numai de batai cu biciul, bastonul, pumnii si picioarele. Intr-una din zile, pedagogul de serviciu, care era o femeie, m-a lovit in cap cu o bata, sub pretextul ca facusem pipi in pat, desi totul fusese o inscenare. In urma acelei agresiuni, am intrat in coma si apoi am fost operat la cap de catre un medic adus din capitala de catre Postelnicu. Acesta a fost surprins de situatie, deoarece era mintit in permanenta de cei din conducerea scolii. Totul a iesit la iveala atunci cand aghiotantul sau m-a gasit plin de vanatai. In acel moment, prim-secretarul de partid a dispus luarea unor masuri impotriva celor vinovati“, isi aminteste cu naduf Florin.

Joaca si acum tenis cu nasul sau
Marea dragoste dintre Florin si echipa de fotbal Steaua Bucuresti s-a infiripat chiar atunci cand militarii jucau finala cu FC Barcelona, in 1986, meci vizionat acasa la Tudor Postelnicu. Dupa catva timp, acesta i l-a dat in primire fotbalistului Ilie Stan, pe care l-a rugat sa il duca in Ghencea si sa aiba grija de el.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.