Desi nu este difuzata inca de nici o televiziune din Romania, seria „eroilor" obsedeaza deja o comunitate mare de tineri autohtoni

„Apare in fiecare luni seara, la americani", a dat tonul unul dintre forumistii Softpedia.com, iar martea a devenit momentul predilect de comentarii pe blogurile sau forumurile romanesti. Tema discutiilor: „Heroes", un serial american despre oameni care descopera ca au superputeri si incearca sa salveze lumea.

23 de episoade au fost difuzate pina acum in Statele Unite, adica prima serie integrala a productiei. Tot 23 au ajuns si pe retele autohtone de download, uneori la citeva ore dupa transmiterea lor de televiziunile americane, alaturi de subtitrarea aferenta in limba romana.

„«Heroes» este un serial care intr-adevar promite foarte mult", „e chiar tare serialul", comentau forumistii romani, imediat dupa primele doua episoade, actualizind postarile dupa fiecare episod urmarit. „Este cu muult mai tare decit a fost «Lost»-ul vreodata", „Ce sa spun, superb serial. A intrecut «Prison Break»-ul". „Am inceput si eu sa fac rost de el... vad ca multi il lauda... Am vazut primele trei episoade... si tot timpul am stat in liniste deplina, ca sa ascult fiecare replica", sint opiniile romanilor.

Cei care au aflat mai tirziu de „Heroes" au urmarit, fara pauza, cite cinci-opt episoade odata, potrivit comentariilor postate pe Internet. Pe un blog autohton exista chiar metode de descarcare, mai mult sau mai putin legale: „Sint mai multe feluri de a vedea «Heroes» online. Prima ar fi daca ai IP de America, direct de pe site-ul serialului. A doua ar fi sa descarci de pe torente/dc - dar nu mai e chiar online, nu? A treia am aflat-o azi: cineva l-a pus pe dailymotion".

Frenezia romanilor este asemanatoare cu cea de pe site-urile spaniole, frantuzesti, belgiene sau englezesti. 30 de tari transmit sau si-au programat difuzarea serialului. In Asia, premiera a batut la audienta toate canalele de divertisment din acea zi, reteaua australiana Seven si-a triplat audienta din prime time cu ajutorul „eroilor", in America Latina a fost lider la rating, iar reteaua Sci Fi din Anglia si cea din Spania au marcat un record de telespectatori in istoria canalelor din cele doua tari, potrivit site-ului Entertainment News International.

14,3 milioane de americani au urmarit, de altfel, primul episod, difuzat de NBC pe 25 septembrie anul trecut. Serialul este produs de NBC Universal Television Studio si continua sa stea in topul audientelor din SUA. Saptamina trecuta a ocupat locul opt in topul celor mai urmarite emisiuni, dupa „American Idol", „Dancing with the Stars", „CSI" sau „Lost". Trailerul serialului a fost urmarit pe YouTube de aproape un milion de ori, alte secvente cu eroii avind, de asemenea, sute de mii de accesari.

„A primit si laudele criticilor si a iscat si o adevarata isterie in rindul telespectatorilor", scriu cei de la Entertainment News International. „Time" l-a numit printre cele mai bune productii tv din 2006 si, potrivit imdb.com, a fost nominalizat de doua ori la Globurile de Aur, iar anul acesta a cistigat Premiul „People’s Choice".