Bluexpo Eqho 2007 - o expozitie inedita organizata la bordul unui vas - a ajuns pentru prima data in Portul Constanta. Nava, botezata Samsun, care a plecat pe 2 iunie din Istanbul, gazduieste standuri cu produse de bucatarie si catering, pentru spala
Bluexpo Eqho 2007 - o expozitie inedita organizata la bordul unui vas - a ajuns pentru prima data in Portul Constanta. Nava, botezata Samsun, care a plecat pe 2 iunie din Istanbul, gazduieste standuri cu produse de bucatarie si catering, pentru spalatorii industriale, mobilier pentru camere, birouri si bai, decoratiuni interioare, produse de bricolaj si pentru plaja, echipamente de iluminat interior si exterior, produse din pielarile, echipamente de spital, etc. Cei aproximativ 100 de expozanti au venit aici pentru a-si prezenta oferta si pentru a incheia contracte comerciale, produsele expuse nefiind comercializabile pe durata evenimentului.
Traditia unor astfel de evenimente expozitionale pe apa s-a nascut acum 70 de ani, in Turcia, fiind preluata apoi de mai multe tari ale lumii. Proiectul Bluexpo Eqho 2007 se deruleaza de trei ani, pornind initial ca un eveniment cu precadere turcesc, dar dezvoltandu-se apoi ca un proiect al tarilor riverane Marii Negre. Organizatorii au precizat ca au ales orasul Constanta pentru ca este un adevarat pol al turismului romanesc. Bluexpo Eqho 2007 poate fi vizitata si in cursul zilei de astazi. Accesul este permis numai pe baza de invitatie. Din Constanta, vasul se va indrepta spre Odessa.

UNDE
>> Nava Samsun

Vasul are o lungime de 127,59 metri,
o latime de 19,41 metri
si o capacitate de 564 de calatori. Acesta a fost renovat de guvernul turc, cheltuielile ridicandu-se la 15 milioane de euro. Suprafata de expunere este de 2.550 de metri patrati.
Nava va acosta in opt porturi din sase tari riverane
Marii Negre: Turcia, Bulgaria, Romania, Rusia, Ucraina si Georgia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.