>>  Muzeul National de Geologie (sos. Kiseleff nr. 2) reia sambata, 9 iunie, intre orele 12.00 si 13.30, cea de-a opta intalnire din cadrul proiectului "Era dinozaurilor: Urme de dinozaur".
Oamenii de stiinta au aflat din aceste urme mai mu
>> Muzeul National de Geologie (sos. Kiseleff nr. 2) reia sambata, 9 iunie, intre orele 12.00 si 13.30, cea de-a opta intalnire din cadrul proiectului "Era dinozaurilor: Urme de dinozaur".
Oamenii de stiinta au aflat din aceste urme mai multe lucruri despre modul de viata al dinozaurilor decat din studierea osuarelor. Vizitatoriii vor afla ce sunt pistele cu urme, cum pot descifra viteza unor animale, care era greutatea lor sau chiar ceva despre comportamentul lor.
La partea aplicativa a lectiei se va adopta atitudinea unor detectivi care vor merge pe urmele dinozaurilor si vor afla diverse secrete. De exemplu, urmele pastrate pe plajele Jurasicului au aratat ca pterozaurii duceau o viata asemanatoare pescarusilor de astazi, ca animalele mari ierbivore, gen brontozauri, traiau in turme asemenea elefantilor, iar carnivorele mari isi urmareau prada.
Numarul maxim de participanti la fiecare din aceste sedinte este de 30 de copii. In functie de solicitari, intalnirea va fi reluata si in week-end-ul urmator. Participarea la programul "Era dinozaurilor" se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.
Pretul unui bilet la programul "Era dinozaurilor" este de 2,5 RON/persoana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.