Draga redactie,
Numele meu este Mircea Merisan si doresc sa va semnalez o situatie de fapt legata de gravele abuzuri care se comit de mai multi functionari ai primariei. Toate acestea au legatura cu o casa pe care am cumparat-o de la Ro

Draga redactie,
Numele meu este Mircea Merisan si doresc sa va semnalez o situatie de fapt legata de gravele abuzuri care se comit de mai multi functionari ai primariei. Toate acestea au legatura cu o casa pe care am cumparat-o de la Romvial SA, fosta administratie a fondului imobiliar. Am cumparat acel imobil, situat pe strada Bucegi nr. 79, dupa ce in anul 2000 actiunea de revendicare a fostului proprietar fusese respinsa prin Sentinta Civila 9020 de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1 din Bucuresti si dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, in dosarul 3823/2000, apelul fostului proprietar.
La cinci ani de cand am cumparat aceasta casa si am renovat-o in proportie de 90% din surse proprii, Primaria Municipiului Bucuresti a decis sa anuleze contractul de vanzare, iar pe data de 6 noiembrie 2006 functionarii primariei decid sa retrocedeze casa catre Hoffman Alexandru. Pentru ca gresisera decizia de retrocedare, aceiasi functionari au modificat-o o luna mai tarziu. Mentionez faptul ca aceasta casa nu poate fi retrocedata, deoarece ea nu a fost preluata abuziv. Ea a fost cedata de familia Hoffman Ministerului Educatiei, iar in schimb aceasta familie a primit o alta casa, pe care ulterior au cumparat-o. Mai mult, cand am preluat aceasta casa era arsa in proportie de 90% si am reconstruit-o. In spatele afacerii stau mai multi angajati ai primariei care au manifestat un vadit interes fata de incalcarea legii.
Ei au incercat sa conteste chiar actul de donatie furnizat in acest caz de Arhivele Nationale printr-o asa zisa expertiza facuta de niste diletanti.
Practic am ajuns in situatia sa fiu pagubit de catre primarie, care a luat bani in momentul in care mi-a vandut casa. Am ajuns sa fiu pagubit si in momentul in care am reconstruit casa respectiva. Acum nu am unde sa locuiesc, desi sunt unic sustinator pentru sotia, baiatul meu de 3 ani, fata de 22 de ani si mama mea, care este pensionata pe caz de boala.
Raspuns:
Pentru problemele legate de neregulile functionarilor publici va recomand sa va adresati Departamentului National Anticoruptie.
In cazul functionarilor Primariei Muncipiului Bucuresti puteti sa depuneti o reclamatie si la Directia Generala Anticoruptie din cadrul MIRA.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.