Doua noi biografii ale candidatei la investitura democratilor pentru Casa Alba, Hillary Clinton, dezvaluie viata si caracterul acesteia. Trufasa, calculata, oportunista...
Semnatarul biografiei "A Woman in Charge: The Life of Hillary Rodham Clin
Doua noi biografii ale candidatei la investitura democratilor pentru Casa Alba, Hillary Clinton, dezvaluie viata si caracterul acesteia. Trufasa, calculata, oportunista...
Semnatarul biografiei "A Woman in Charge: The Life of Hillary Rodham Clinton" (O femeie la putere: Viata lui Hillary Rodham Clinton) este Carl Bernstein, celebrul laureat al Premiului Pulitzer obtinut pentru acoperirea scandalului Watergate de la debutul anilor '70. Este vorba de peste 200 de interviuri cu prieteni, colaboratori si adversari ai senatoarei de New York. Opt ani de munca. A doua biografie, "Her Way: The Hopes and Ambitions of Hillary Rodham Clinton" (Drumul sau: Sperantele si ambitiile lui Hillary Rodham Clinton), care va fi in librarii din 8 iunie, poarta semnaturile ziaristilor Jeff Gerth si Don Van Natta.
Femeie rece. Femeie glamour. Femeie oportunista. Femeie ambitioasa. Acestea sunt calificativele intalnite in ambele carti. Persoana cu cele mai mari aere de superioritate din cate cunosc, declara de exemplu Bon Boorstein, care a colaborat cu prima doamna in vremurile cand ea incerca sa obtina aprobarea reformei sistemului national de sanatate.
Bernstein nu ofera o imagine flatanta a candidatei la fotoliul prezidential pentru 2008, dar subliniaza inteligenta si pasiunea de care a dat dovada ca ex-prima doamna a Statelor Unite. "O femeie inteligenta, plina de energie, de entuziasm, de umor, caracter si de forta interioara." Cartea contine parcursul lui Hillary Clinton din copilaria sa in Illinois, trecand prin mariajul din 1975 si anii de la Casa Alba. "Cu exceptia notabila a nepasarii libidinoase a sotului ei, erorile strategice si tactice ale presedintiei Clinton, in special la inceputuri, poarta marca Hillary", scrie Bernstein.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.