Una din cele mai mari cladiri construite in perioada comunista, ramasa nefinalizata dupa 1989, Casa Radio, va fi demolata, iar in locul ei va fi construit un mall, spatii comerciale si de birouri si un hotel de cinci stele, cu 300 de camere.  P
Una din cele mai mari cladiri construite in perioada comunista, ramasa nefinalizata dupa 1989, Casa Radio, va fi demolata, iar in locul ei va fi construit un mall, spatii comerciale si de birouri si un hotel de cinci stele, cu 300 de camere. Proiectul Dambovita Center va fi realizat in parteneriat public-privat, in zona centrala a Bucurestiului, pe Splaiul Dambovitei si va avea o suprafata construita de 360.000 metri patrati. Ansamblul va fi dezvoltat in trei etape, in urmatorii cinci-sase ani. Valoarea totala a investitiilor este estimata la peste 200 milioane de euro. De luna trecuta, firma Apolodor din Bucuresti, angajata pentru demolare, a instalat excavatoare si a inceput sa darame spatele cladirii Casa Radio, unde va fi proiectul Dambovita Center.

Finantatorul proiectului Dambovita Center este un fond de investitii israelian - Elbit Medical Imaging, ce apartine grupului Europe Israel LTD, controlat de Moti Zisser. Constructorul proiectului va fi Plaza Centers. Investitorii turci Cenk Vefa Kucuk mai detin 10% din actiunile Dambovita Center, iar statul roman are participatie de 15%.

D emolarea va dura pana in februarie 2008
„Casa Radio va fi demolata in proportie de 70%, pe amplasamentul acesteia urmand sa fie dezvoltat un proiect imobiliar, care include spatii comerciale si de birouri si un hotel de cinci stele. Este cea mai mare lucrare de demolare a unei singure cladiri din Romania“, ne-a declarat directorul general al firmei Apolodor, Radu Ouatu. El a mentionat ca 14 excavatoare lucreaza la aceasta demolare, in urma careia vor rezulta 100.000 metri cubi de beton armat. „Ca sa va faceti o idee, 100.000 metri cubi de beton reprezinta o cantitate comparabila cu cea necesara pentru a construi un bloc de zece etaje cu sapte scari“, a spus Ouatu. Acesta a spus ca lucrarile de demolare au inceput luna trecuta si vor fi incheiate in februarie 2008.

Borbely spune ca nu stie de demolare
Ministrul lucrarilor publice, Laszlo Borbely, se face ca nu stie ca au inceput demolarile la Casa Radio. „Nu se demoleaza Casa Radio. Dupa 18 ani avem investitori seriosi la proiectul Dambovita Center“, spune Borbely. Chiar daca au inceput demolarile la Casa Radio de luna trecuta, Borbely sustine ca doar se amenajeaza terenul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.