Fostul ministru al Agriculturii (ex-presedinte PUNR) s-a opus, conform Hotnews, adoptarii ordonantei care reglementa situatia juridica a celor 160 de hectare de teren destinate investitiei. Practic, Tabara a blocat afacerea Nokia, estimata la

Fostul ministru al Agriculturii (ex-presedinte PUNR) s-a opus, conform Hotnews, adoptarii ordonantei care reglementa situatia juridica a celor 160 de hectare de teren destinate investitiei. Practic, Tabara a blocat afacerea Nokia, estimata la investitii de peste 60 de milioane de euro si 15.000 de noi locuri de munca in Cluj. "Nu isi poate imagina domnul Tabara cat rau a facut. Ce s-ar fi intamplat daca Nokia semna deja contractul pentru constructia fabricii? O amanare, intr-un contract cu termene si clauze, se materializeaza in pierderi de sute de mii de euro", afirma Viorel Gavrea, directorul parcului industrial SC Tetarom SA, unde se va realiza investitia. Din cauza interventiei lui Valeriu Tabara, adoptarea ordonantei s-a amanat cu doua saptamani, ceea ce, potrivit unor surse apropiate afacerii, a starnit ingrijorare maxima in randul reprezentantilor Nokia din cauza faptului ca situatia terenului a devenit nesigura.
Producatorul finlandez de telefoane mobile trebuia sa semneze ieri cu Goldbeck, o companie germana, contractul privind constructia fabricii Nokia.
Goldbeck, cu o cifra de afaceri de peste 800 de milioane de euro pe an, ar fi urmat ca in termen de sase luni sa ridice fabrica impreuna cu alte 20 de firme din Cluj, angajate ca subcontractori.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.