Contractul colectiv de munca la nivel de ramura mass-media va fi semnat vineri, la World Trade Center, in prezenta ministrului ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, informeaza Clubul Roman de Presa.
Una dintre modificarile, fata de anul 2006, prevede ca salariul minim pe ramura sa fie cu 5% mai mare fata de anul trecut, ceea ce inseamna un salariu minim pentru angajatii fara studii superioare de 550 lei, iar pentru cei cu studii superioare de 1.100 lei. In plus, se propune ca sporul pentru cei care detin titlul de doctor sa fie de 15%. O alta modificare se refera la clauza de neconcurenta, prevazandu-se ca aceasta sa se poata incheia pentru maximum doi ani si sa constituie un spor de minimum 50% din veniturile persoanei.
De asemenea, in ceea ce priveste clauza de mobilitate, se propune ca angajatii trimisi pe teren cel putin zece zile pe luna, la distante mai mari de 60 km, sa beneficieze de un spor de 5% la veniturile lunare.
Ultima modificare mentionata in comunicat prevede ca normele de auto-reglementare a relatiilor profesionale intre patroni, editori si jurnalisti sa fie incluse in contractul colectiv de munca.
CRP precizeaza ca negocierile pentru contractul colectiv de munca la nivel de ramura mass-media se vor finaliza saptamana aceasta.