„California Dreamin’ (Nesfirsit)", prezentat in cea de-a doua seara la TIFF Sibiu, i-a incintat pe spectatori, iar actorii i-au adus multumiri post-mortem regizorului Cristian Nemescu.Armand Assante a tinut sa omagieze
amintirea lui Cristian Nemescu Biletele pentru proiectia de marti seara de la Sibiu s-au epuizat in doar citeva ore, iar Pavilionul 2007 a fost plin de cinefili. Invitat special a fost actorul american Armand Assante, alaturi de care s-au aflat actorii Andi Vasluianu si Radu Vasilescu si o parte din echipa de productie. „Mi-e foarte dor de Cristi, va spun foarte cinstit, chiar vorbeam inainte, cind s-a terminat filmul si inca mai rula melodia, ma gindeam ca el a ramas foarte puternic aici cu noi prin filmul asta si, ce e ciudat, moare un om ca sa ramina arta", a spus la final Andi Vasluianu, aducind un omagiu regizorului Cristian Nemescu. Armand Assante s-a aflat timp de trei zile in Sibiu si a declarat presei ca este foarte incintat de Capitala Culturala Europeana, care ii aminteste mult de orasul Praga. Despre pelicula premiata cu „Un Certain Regard" la Cannes si in care vedeta detine unul dintre rolurile principale, Assante s-a aratat foarte multumit si a apreciat-o drept "o metafora totala pentru importanta legii". In repetate rinduri, Armand Assante a tinut sa il aminteasca pe cel care a fost Cristian Nemescu. „Personal sint foarte mindru, pentru ca toti am crezut in el foarte mult. Este o mare onoare pentru mine sa fiu aici, cel putin pentru el. Ii multumesc in numele tuturor", a declarat acesta dupa vizionarea filmului. Aseara, actorul american urma sa vizioneze filmul „4 luni, 3 saptamini si 2 zile", alaturi de publicul de la Sibiu si de regizorul Cristian Mungiu.

Unul dintre mult asteptatele momente ale TIFF-ului sibian s-a consumat tot aseara, cind Fanfara "Ciocirlia" si Esma Redzepova au concertat in Piata Mica din Sibiu. Megastarurile muzicii tiganesti au fost pentru a doua oara incluse in programul festivalului. Daca anul trecut cadrul Teatrului National din Cluj i-a cam restrins, aseara, in aer liber, cea mai rapida fanfara din lume si regina incoronata a muzicii tiganesti au avut loc sa se desfasoare in voie.

Fanfara "Ciocirlia" a sustinut peste 1.000 de concerte, iar colaborarea cu Redzepova este de senzatie. Declarata „Artistul de muzica tiganeasca al secolului" la Moscova in anul 2000, Esma Redzepova este cunoscuta si pentru rolul activ pe care il joaca in formarea si educarea tinerilor si pentru nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace.

Pentru detalii privind programul Festivalului de Film Transilvania, accesati www.cotidianul.ro/select