Consiliul National al Audiovizualului a recomandat ieri citeva directii in abordarea tragediilor de catre televiziuni.

„In cazul unor drame, se va evita exploatarea excesiva a imaginilor care arata suferintele familiilor afectate de tragedie: scene de spital, inmormintare, morga, fotografii, scrisori, SMS", au recomandat ieri membrii CNA, in contextul in care, in sedinta de marti, au anuntat ca vor sa schimbe Codul de reglementare in audiovizual. De asemenea, in cadrul emisiunilor de dezbatere care pleaca de la tragediile copiilor, realizatorii nu ar trebui sa invite publicul sa se pronunte asupra vinovatiei celor implicati.

„In goana dupa audienta, televiziunile exploateaza situatiile tragice in scop comercial. Astfel, unui eveniment izolat i se dau proportii de drama nationala", se mai arata in comunicatul CNA. Studiile comandate de aceasta institutie in ultimii trei ani arata ca, pentru publicul tinar, televiziunea reprezinta principala sursa pentru modelele de comportament.

CNA nu a introdus inca aceste schimbari in Codul de reglementare in audiovizual. „Este foarte clar ca exista necesitatea inaspririi pedepselor, insa vom vedea ce se va intimpla", a declarat pentru MEDIAFAX Cristina Trepcea, membru CNA.

Recomandarile Consiliului vin dupa criticile care au fost aduse presei in prezentarea mortii lui Bogdan Costache, elevul care avea o relatie cu profesoara Corina Vasile.