Deputatul PD Cezar Preda a declarat, joi, ca, in timpul sedintei comune a Parlamentului, i s-a spus ca premierul Tariceanu l-a catalogat drept "tampit", democratul replicand ca, daca a fost asa, atunci Tariceanu si echipa sa sunt astfel.
<

Deputatul PD Cezar Preda a declarat, joi, ca, in timpul sedintei comune a Parlamentului, i s-a spus ca premierul Tariceanu l-a catalogat drept "tampit", democratul replicand ca, daca a fost asa, atunci Tariceanu si echipa sa sunt astfel.

In timpul sedintei comune de plen a celor doua Camere, dupa ce se finalizasera discutiile procedurale prelungite, premierul Calin Popescu Tariceanu a coborat in fata bancii ocupate de liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu.De aici, presedintele PNL s-a intors catre bancile ocupate de senatorii si deputatii PD, carora, se pare - potrivit unor surse parlamentare - le-a cerut sa "nu stea ca niste momai" si sa voteze pro sau contra amanarii citirii motiunii de cenzura initiate de PD.    Lui Tariceanu i-a raspuns, se pare, potrivit acelorasi surse, Vasile Blaga, care i-a spus ca PD nu poate vota o asemenea propunere, care contravine regulamentelor parlamentare. In discutie a intervenit si deputatul PD Cezar Preda. Premierul nu a dorit, insa, sa discute cu democratul, dar, se pare ca ar fi aruncat cateva cuvinte peste umar.

Lui Preda i s-a spus ca premierul l-ar fi catalogat drept "tampit", asa ca democratul s-a ridicat in picioare, dorind explicatii direct de la Tariceanu. Colegii sai din PD au intervenit, calmandu-l pe vicepresedintele democrat, iar disputa a fost aplanata."Eu nu am auzit. Colegii mei mi-au zis ca, dupa aceste discutii foarte dure, primul-ministru ar fi folosit apelativul «tampit». Eu nu am auzit asa ceva. Atunci am replicat: «Domnule, daca domnia sa a spus asa ceva, atunci asta este el si echipa lui»", a declarat vicepresedintele PD Cezar Preda, dupa sedinta Parlamentului. "I-ati spus ca este prost?", a fost intrebat Preda de catre ziaristi. "Nu. Eu parca cred ca am folost acelasi epitet pe care colegii mei mi-au spus ca l-a folosit", a raspuns democratul"Am spus ca numai in conditiile in care domnia sa a facut asa ceva ii adresez acelasi apelativ", a completat Preda.    "Suntem oameni civilizati.  Ne-am contrat pe o procedura. (...) A vota citirea unei motiuni cu o majoritate este foarte periculoasa. Trebuie sa votezi citirea unei motiuni eventual cu acelasi numar cu care a fost depusa. Daca votezi cu majoritatea cvorumului, nicio motiune nu va trece niciodata", a spus Preda ca ar fi fost motivul disputei.

La randul sau, premierul Calin Popescu Tariceanu a precizat, dupa sedinta Parlamentului: "Nu am avut o disputa. Domnul Preda nu cred ca a inteles, ca si alti colegi de la PD, ca trebui sa fie prezenti activ in sala, nu numai sa asiste, pentru ca, asa cum ati vazut, s-a prelungit nespus de mult aceasta chestiune de procedura".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.