Se pare ca prima minune a lumii a fost votata cladirea Operei din Sydney, care deja este un simbol al orasului in care se afla. Batranul Turn Eiffel a iesit pe locul al-II-lea, el fiind vizitat, din anul 1889, de mai mult de 200 de milioane de vizita
Se pare ca prima minune a lumii a fost votata cladirea Operei din Sydney, care deja este un simbol al orasului in care se afla. Batranul Turn Eiffel a iesit pe locul al-II-lea, el fiind vizitat, din anul 1889, de mai mult de 200 de milioane de vizitatori.
Matt Cheevers, directorul Teletext Holidays a declarat: "Este surprinzatoare intrarea in top a Channel Tunnel, desi, de la crearea sa a ajutat foarte mult calatorii sa ajunga mult mai repede in multe zone ale Europei. Intrand in top, a demonstrat ca a avut un impact urias asupra publicului, mai ales al celui din Marea Britanie".
Cu toate acestea, tunelul are un impact mult mai mic asupra comunitatii globale, pentru ca nu apare in lista semifinalistilor in competitia oficiala a celor "7 minuni ale lumii". Lista castigatorilor acestor sondaje va fi anuntata la data de 7 iulie. Ceremonia va avea loc la Lisabona de catre fundatia care va declara oficial noile sapte minuni ale lumii, alese dupa un sondaj international.
Teletext Holidays a mai realizat si un sondaj pentru cele sapte minuni ale lumii din Marea Britanie. Au fost de asemenea mentionate numeroase locatii, iar Big Ben, ceasul din cladirea Parlamentului, a fost favoritul tuturor.
Pe lista britanicilor s-au mai aflat stadionul din Wembley si Eden Project din Cornwall.
Astfel, topul realizat de Teletext Holidays este urmatorul: Opera din Sydney pe locul I, batranul Turn Eiffel pe locul 2, Locul 3 este ocupat de renumitul hotel de lux Burj Al Arab, din Dubai, care are designul unei corabii, locul 4 este ocupat de statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro, urmat de Golden Gate Bridge, din San Francisco, de Empire State Building, din New York City si de Channel Tunnel. In ceea ce priveste minunile din Marea Britanie, pe locul 1 s-a situat faimosul Big Ben, urmat de Eden Project, Cornwall, locul 3 apartine London Eye, locul patru Palatul Buckingham, locul 5 - Angel of the North, Gateshead, urmat de Humber Bridge si de Stadionul Wembley. (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.