Programul de pregatire al inotatoarei Camelia Potec, campioana olimpica de la Atena la 200 m liber, a devenit draconic de cand s-a mutat la Canet pentru a lucra sub directa supraveghere a lui Phillipe Lucas, antrenorul celei mai valoroase inotatoare
Programul de pregatire al inotatoarei Camelia Potec, campioana olimpica de la Atena la 200 m liber, a devenit draconic de cand s-a mutat la Canet pentru a lucra sub directa supraveghere a lui Phillipe Lucas, antrenorul celei mai valoroase inotatoare a momentului - Laure Manaudou.

Diferenta dintre programul pe care il urma in tara si cel impus de tehnicianul francez este uriasa. De la cel mult 7-8.000 m cat inota la fiecare antrenament efectuat acasa, in zilele cand avea chef, in prezent nu parcurge niciodata mai putin de 9-10.000 m pe antrenament. "De cand a ajuns in Franta nu face altceva decat inoata, mananca si doarme", ne-a marturisit Doina Sava, cea care a antrenat-o pe Camelia Potec din 2001, dupa Jocurile Olimpice de la Sydney. "Este insa exact ceea ce ii trebuia Cameliei in acest moment. Acasa nu mai avea rabdare sa stea atata vreme in bazin. Acum are primul antrenament de la 6,30 la 9,30, dupa care merge la somn, apoi la masa, din nou somn, antrenament si tot asa in cursul saptamanii. Sambata merge la antrenament doar dimineata, singura zi complet libera fiind duminica", a mai spus satisfacuta Doina Sava, care tine in permanenta legatura atat cu eleva sa, cat si cu Phillipe Lucas. Vizavi de colaborarea cu tehnicianul francez, Doina Sava a precizat: "Lucas este multumit de cum merge Camelia si a cerut permisiunea noastra sa o inscrie in competitiile la care participa cu ceilalti sportivi pe care ii are in pregatire. I-am dat lui Lucas intreg programul de pregatire al Cameliei (n.r. - care presupune competitiile de obiectiv ale inotatoarei impuse de federatia romana, care sustine in continuare financiar intreaga pregatire) si i-am spus sa faca cum considera de cuviinta".

"Ma tem doar sa nu se rupa"
Singura temere a antrenoarei de acasa este ca Potec sa nu cedeze din punct de vedere fizic, in conditiile in care ea a avut mari probleme la un umar inainte de JO de la Atena si a fost pe punctul de a rata participarea la marea competitie. Este adevarat ca intre timp sportiva s-a "reparat" in totalitate, dar emotii vizavi de riscul unei recidive au ramas, mai ales in noile conditii de pregatire, de intensitate aproape dubla. "De fiecare data cand vorbim, prima intrebare pe care i-o adresez este ce-i face umarul. Sa nu inceapa durerile de stres la articulatii si sa ramana fara resurse sa continue. Pana acum insa m-a asigurat ca nu au existat nici un fel de probleme. Daca scapa cu bine de prima luna si jumatate, adica de perioada in care are nevoie de acumulari pentru cresterea rezistentei fizice, apoi riscurile de accidentare se vor diminua considerabil", a spus Doina Sava. Primele intreceri la care Camelia Potec va participa dupa "turul de forta" din Franta vor fi Campionatele Nationale de la Bucuresti din iulie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.