7 Iunie 2007

Lectura de un minut

Rata dobanzii de referinta pe luna iunie a scazut la 7,25% pe an, de la 7,50% pe an, cat a fost in mai, a anuntat marti Banca Nationala a Romaniei (BNR), pe pagina sa de internet. Pentru luna iunie 2007, nivelul ratei dobanzii de referinta a Bancii N
Rata dobanzii de referinta pe luna iunie a scazut la 7,25% pe an, de la 7,50% pe an, cat a fost in mai, a anuntat marti Banca Nationala a Romaniei (BNR), pe pagina sa de internet. Pentru luna iunie 2007, nivelul ratei dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei este de 7,25% pe an, iar hotararea BNR este in conformitate cu statutul BNR si tine seama de evolutiile macroeconomice si monetare recente. Banca centrala calculeaza dobanda de referinta sub forma de medie ponderata intre dobanzile de interventie practicate de banca centrala in luna precedenta. Consiliul de Administratie al BNR a stabilit, la inceputul lunii februarie, micsorarea cu 0,75 puncte procentuale a dobanzii de politica monetara, de la 8,75 la 8,00% pe an, pe 26 martie a scazut iar dobanda cheie anuala la 7,50%, pentru ca in sedinta din 2 mai sa o reduca a treia oara consecutiv, la 7,25% pe an.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.