Este vorba de o suprafata de aproape 32.000 mp situata intre Stadionul Municipal si Sala de Atletism din Bacau, si care cuprinde terenurile de tenis, terenul de fotbal si fostul Orasel al copiilor. Terenul a ajuns in 2003 in proprietatea societatii L
Este vorba de o suprafata de aproape 32.000 mp situata intre Stadionul Municipal si Sala de Atletism din Bacau, si care cuprinde terenurile de tenis, terenul de fotbal si fostul Orasel al copiilor. Terenul a ajuns in 2003 in proprietatea societatii Letea, patronata de Dumitru Sechelariu, in urma unui schimb cu Consiliul local. Intreaga suprafata a fost vanduta in septembrie 2004 unei firme de consultanta - Professional Management SRL, contra sumei de 46,218 miliarde de lei, fara TVA. Professional Management SRL este o firma cu un singur angajat, infiintata in 2003. In 2004, firma a obtinut un profit net de 54 de miliarde de lei vechi. Dupa trei ani de la tranzactie, firma a solicitat si obtinut de la Consiliul Local Bacau un plan de urbanism zonal, pentru constructia unui centru comercial si a opt blocuri cu cate sapte etaje. Desi Planul de Urbanism General (PUG) al Bacaului, aflat in vigoare din 2000 prevede ca zona respectiva este rezervata doar pentru spatii verzi si amenajari sportive, cu un regim de inaltime maxim admis de un singur etaj, consilierii bacauani au anulat aceste restrictii si au aprobat un Plan de Urbanism Zonal (PUZ), care acorda posibilitatea construirii de blocuri cu sapte etaje. Contactat telefonic, Costica Chelaru, unicul asociat al societatii Professional Management SRL a refuzat orice discutie referitoare la proiectul sau imobiliar.

seful comisiei de urbanism din cadrul Consiliului local, Petru Placinta, a criticat PUZ-ul.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.