Energy Holding convenise cu Primaria Sulina sa realizeze pe plaja un parc eolian pentru producerea energiei electrice. Senatorul Basgan a concesionat si el 100 de hectare din "mosia Sulina", pe malul Canalului Sulina, tot pentru un parc eolian, iar S
Energy Holding convenise cu Primaria Sulina sa realizeze pe plaja un parc eolian pentru producerea energiei electrice. Senatorul Basgan a concesionat si el 100 de hectare din "mosia Sulina", pe malul Canalului Sulina, tot pentru un parc eolian, iar Silviu Prigoana pusese ochii pe 25 de hectare de plaja pentru realizarea unui aeroport. Senatorul Ilusca s-a implicat in proiectarea unei statiuni turistice pe aceasta plaja, iar din afacere a incasat 2 miliarde de lei de la Primaria Sulina. Oficiile de cadastru din Tulcea si din Constanta au aprobat studiile cadastrale efectuate de cercetatorii Institutului Delta Dunarii, delimitand domeniul public de interes national aflat in administrarea ARBDD din aceste zone. Conform proceselor-verbale de receptionare a studiilor, HG 2159/2004, prin care Guvernul Nastase a improprietarit Primaria Sulina cu o "mosie" de 6.700 ha din teritoriul ARBDD, ramane fara obiect. Din aceasta suprafata au ramas in patrimoniul Sulinei doar 661 hectare. OCPEI Tulcea a dispus ca plaja, baltile, lacurile si stufariile de pe teritoriul administrativ al Sulinei sa fie radiate din patrimoniul Primariei si sa fie inscrise in evidentele cadastrale ale ARBDD. OCPEI Constanta a dispus ca primariile Corbu, Sacele si Mihai Viteazul sa radieze din evidentele cadastrale 3.000 ha care au fost retrocedate satenilor pe aceste grinduri. Terenul va fi inscris in cartea funciara ca domeniu public de interes national aflat in administrarea ARBDD.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.