Directorul sportiv al clubului AS Roma, Daniele Prade, si impresarul Victor Becali s-au intalnit, marti seara, la Villa Pacelli din Roma, dar nu s-au inteles in privinta prelungirii contractului fundasului Cristian Chivu, informeaza cotidianul Il Rom
Directorul sportiv al clubului AS Roma, Daniele Prade, si impresarul Victor Becali s-au intalnit, marti seara, la Villa Pacelli din Roma, dar nu s-au inteles in privinta prelungirii contractului fundasului Cristian Chivu, informeaza cotidianul Il Romanista. Sursa citata noteaza ca Becali a cerut un salariu anual de patru milioane de euro pentru internationalul roman, dar Prade a refuzat, dupa ce Roma facuse o oferta de 2,5 milioane de euro pe sezon, plus bonusuri de maximum un milion de euro. "Patru milioane de euro nu ii putem da. Nu este nici o problema, vom continua discutiile dupa ce Chivu va reveni de la nationala", i-ar fi spus administratorul delegat al romanilor, Rosella Sensi, lui Becali.
In schimb, Il Romanista scrie ca Becali a prezentat o hartie cu oferta "somptuoasa" a clubului Internazionale Milano, care ar fi dispus sa-i ofere lui Chivu un contract pe cinci sezoane, cu un salariu anual de 4,5 milioane de euro, plus bonusuri duble fata de AS Roma. Inter este dispusa sa plateasca pentru transferul internationalului roman de la AS Roma suma de 9 milioane de euro, plus jumatate din drepturile federative asupra lui David Pizarro. Mai mult, Becali i-a informat pe oficialii italieni ca pe fir pentru achizitionarea lui Chivu a intrat si FC Barcelona.
In finalul intrevederii, Becali ar fi spus: "Noi suntem dispusi sa asteptam pana in decembrie o noua oferta, dupa care suntem liberi sa incheiem alte acorduri". Chivu, care mai are un an de contract cu AS Roma, ar putea sa-si caute alta echipa incepand cu luna ianuarie a anului 2008, caz in care italienii nu ar primi nici un ban din transferul sau.
Transferul lui Chivu la Inter ar urma sa fie tratat direct de presedintele Massimo Moratti si de administratorul delegat de la AS Roma, Rosella Sensi, la urmatoarea reuniune a Ligii ce va avea loc intre 11 si 15 iunie: "La Roma ar putea ajunge chiar mai mult decat cele 8,5 milioane estimate plus 6,5 milioane, atat cat este evaluata rascumpararea lui Pizarro. (...) Roma va cere in jur de 10 milioane, dar probabil se va gasi o cale de mijloc (in jur de 9): pentru AS Roma este bine ca poate trata direct cu Moratti, care in general nu se impiedica de detaliile economice", scrie un alt cotidian italian, Il Tempo.

Il Romanista a anuntat ca Daniele Prade nu va mai veni la Timisoara pentru partida Romania - Slovenia, in locul acestuia urmand sa soseasca Daniele Baldini, unul dintre colaboratorii antrenorului Luciano Spalletti, care va avea misiunea sa-l urmareasca pe atacantul echipei sahtior Donetk, Ciprian Marica. Sursa citata noteaza ca oficialii Romei s-ar fi inteles cu impresarul Victor Becali pentru transferul lui Marica, urmand ca si sahtior sa-si dea acordul pentru cedarea internationalului roman.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.