Eleva din Alba-Iulia, care, fiind infestata cu virusul HIV, a intretinut raporturi sexuale neprotejate cu mai multi colegi si cunoscuti, a fost audiata ieri de politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Alba.

Din verificarile efectuate pana in prezent a reiesit ca nu exista inca nici un caz de transmitere a sindromului imunodeficitar dobandit. Cercetarile vor fi extinse pentru identificarea si audierea tuturor tinerilor care au avut relatii sexuale cu fata, eleva in varsta de 17 ani la Liceul nr. 1 din Alba-Iulia. Daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de contaminare venerica si transmitere a SIDA, va fi sesizata instanta de judecata pentru a dispune masurile prevazute de lege, inclusiv obligarea celor contaminati la tratament medical.

ANALIZE. Fata a fost diagnosticata cu virusul HIV in 2001, la doar 12 ani. Ea a recunoscut ca, ulterior, a intretinut relatii sexuale neprotejate cu mai multi colegi, fara a le spune acestora despre boala sa. Recent, cei in cauza au aflat despre starea ei de sanatate si s-au prezentat pentru a-si face analizele. La randul lor, prietenele baietilor implicati se tem ca ar fi putut lua virusul.