Pentru concursul de titularizare din acest an au fost publicate un numar de 69.550 de posturi vacante, dintre care 56.303 posturi sunt in judetele care nu participa la pilotarea descentralizarii invatamantului, iar restul in cele opt judete incluse i
Pentru concursul de titularizare din acest an au fost publicate un numar de 69.550 de posturi vacante, dintre care 56.303 posturi sunt in judetele care nu participa la pilotarea descentralizarii invatamantului, iar restul in cele opt judete incluse in acest program, potrivit Ministerului Educatiei. Dintre cele 56.303 posturi vacante scoase la concurs in judetele care nu experimenteaza descentralizarea, 11.157 posturi sunt titularizabile si 45.146 pentru suplinitori. In judetele pilot - Braila, Cluj, Dolj, Harghita, Iasi, Neamt, Sibiu si Satu Mare - au fost publicate 2.689 posturi vacante titularizabile si 10.558 pentru suplinire. Cifrele sunt comparabile cu cele de anul trecut, cand in intreaga tara au fost scoase la concurs 69.643 posturi vacante, insa datele vor fi actualizate inainte de examen. Cele mai multe posturi vacante sunt in mediul urban. Astfel, in judetele ne-pilot sunt 32.512 posturi vacante in mediul urban, dintre care 5.811 sunt titularizabile, iar in judetele pilot au fost publicate 7.350 posturi vacante in mediul urban, 1.374 dintre acestea fiind titularizabile. Pentru judetele pilot, concursurile vor avea loc intre 12 iunie si 13 iulie, iar candidatii admisi vor fi repartizati intre 16 si 27 iulie, potrivit metodologiei Ministerului Educatiei. In celelalte judete, concursul va avea loc pe 16 iulie, iar repartizarea computerizata a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7,00 va fi realizata pe 26 iulie. In acest an, posturile ramase vacante si cele rezervate, dupa organizarea concursului national si repartizarea candidatilor admisi la acesta, vor fi ocupate printr-un nou concurs de suplinire organizat de inspectoratele scolare in aceleasi conditii ca si cel national. Candidatii admisi la concursul national de ocupare a posturilor didactice si ramasi nerepartizati vor avea prioritate la ocuparea posturilor didactice. Totodata, fata de anul trecut, in judetele pilot concursul va consta numai in probe scrise, fara sustinerea unei activitati didactice la catedra.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.