Antrenorul formatiei Minerul Lupeni sustine ca echipa sa a fost motivata financiar de Dacia Mioveni pentru a incurca rivala la promovare, CSM Rm. Vilcea.

Dan Manaila, tehnicianul formatiei Minerul Lupeni, a afirmat ca echipa sa a fost stimulata financiar de Dacia Mioveni pentru a cistiga partida cu CSM Rimnicu Vilcea. Conform regulamentului disciplinar al FRF, atit gruparea din Valea Jiului, cit si echipa argeseana risca sanctiuni financiare si penalizari de 3-9 puncte si chiar retrogradarea in esalonul imediat inferior. Regulamentul a fost modificat de FRF special pentru Gigi Becali, care anul trecut a oferit prime substantiale adversarelor echipei Rapid cu care se afla in lupta pentru titlu.

Dacia Mioveni si CSM Rimnicu Vilcea sint in lupta directa pentru locul doi al clasamentului Seriei a doua a Ligii a II-a, care asigura promovarea in prima divizie. Rimnicu Vilcea a cistigat simbata, cu 3-0, partida de pe teren propriu cu Minerul, in timp ce Dacia a pierdut, scor 3-5, meciul cu Gaz Metan si, totodata, locul al doilea al seriei, pozitie ce asigura promovarea in prima liga. „Am facut cel mai slab joc al nostru, fara istoric si am pierdut ca niste prosti. Am ratat si sansa unor prime venite din partea celor de la Mioveni", a spus Manaila. Surse oficiale din cadrul gruparii din Lupeni, citate de MEDIAFAX, sustin ca, in cazul in care Minerul ar fi cistigat la Vilcea, fiecare jucator ar fi incasat o prima de aproximativ 900 de euro. „Mi se pare foarte legal ceea ce a facut Mioveniul, imi pare rau ca noi nu am stiut sa profitam si am pierdut niste bani care ne-ar fi prins bine in vacanta", a mentionat Manaila.

Presedintele gruparii Dacia Mioveni, Ion Tutala, a negat insa faptul ca ar fi oferit bani formatiei Minerul Lupeni pentru a nu pierde partida de simbata, de la Rimnicu Vilcea. „Noi am jucat doar in teren. Sigur ca

ne-am fi dorit ca Minerul Lupeni sa nu piarda la Vilcea, dar de aici si pina la a plati pentru asta e cale lunga. Sint doar zvonuri care nu au nici o acoperire", a spus Tutala.

Pe de alta parte, au aparut zvonuri conform carora CSM ar fi promis 60.000 de euro echipei din Medias pentru a invinge Miovenilor, fapt infirmat de directorul general al vilcenilor: „Este o minciuna. Gazul a jucat cinstit, pentru onoarea lor, le multumim pentru asta". In ultima etapa, decisiva pentru stabilirea promovatei, CSM Rm. Vilcea joaca in deplasare la Baia Mare, iar Dacia Mioveni va primi vizita formatiei Industria Sirmei Cimpia Turzii.