Ladislau Bölöni, fostul selectioner al Romaniei, s-a intors duminica in tara, pentru a merge in orasul sau natal, Targu Mures. Bölöni e "pe bara" de anul trecut, din octombrie, cand a fost dat afara de la AS Monaco, si nu neaga ca l-ar tenta sa revina in Romania, desi singura sa experienta ca antrenor in tara a fost de un an la Nationala, dupa care si-a dat demisia si a acceptat sa mearga la Sporting Lisabona, atat din cauza salariului net superior oferit de portughezi, cat si a faptului ca nu a parut niciodata complet acomodat cu obiceiurile locale. Copos l-a ofertat pe Boloni inca din iarna, cand au urmarit impreuna meciul dintre PSG si Panathinaikos, din Cupa UEFA, dar atunci nu s-a materializat nimic.
Bölöni a admis ieri, intr-o declaratie pentru Mediafax, ca ar veni in Giulesti. "Sigur ca ma tenteaza sa ma intorc in campionatul intern si bineinteles la Rapid. Astept si eu aceasta intalnire cu George Copos. Eu sunt in tara, am venit aici si o sa vedem cand are si dansul timp ca sa ne vedem sa discutam", a spus Bölöni de la Tg. Mures. Antrenorul va fi destul de greu de convins, pentru ca, in acest moment, incaseaza un salariu anual de 800.000 de euro de la AS Monaco, club care l-a demis in toamna anului trecut, dar si pentru ca familia sa se afla in Franta si nu doreste sa revina in tara. Negocierile ar putea incepe astazi, cand Copos este asteptat sa revina in tara dupa o scurta vizita in Statele Unite ale Americii. Bölöni a confirmat discutiile preliminare cu patronul Rapidului, precizand ca nu stie cum se vor incheia tratativele. "Am vorbit cu George Copos de mai multe ori in ultimele zile si mi-a propus sa avem aceasta discutie. Nu pot sa spun mai multe, urmeaza sa discutam", a mentionat Bölöni.
Conform unor surse din Giulesti, lui Bölöni i s-a propus un contract pentru trei ani, cu un salariu de 250.000 de euro pe sezon, plus bonusuri de 1.000.000 de euro pentru accederea in grupele UEFA Champions League. Altfel, rapidistii sunt extrem de activi pe piata transferurilor.
Camerunezul Pierre Boya, de la Partizan Belgrad, este asteptat astazi la Bucuresti pentru vizita medicala si pentru a parafa contractul, iar acestuia se pare ca i se vor adauga Ovidiu Herea (FC National) si Tiberiu Balan (Sportul Studentesc). Conform "Fanatik", cei doi tineri mijlocasi ar fi fost deja acontati de Grigore Sichitiu, directorul tehnic al Rapidului, transferurile lor urmand sa fie anuntate in cateva zile.