Handbalul feminin romanesc si-a deschis larg portile spre o noua participare la un turneu final mondial, tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi reusind sa puna la "colt" selectionata Suediei, ieri dupa-amiaza, in meciul tur din cadr
Handbalul feminin romanesc si-a deschis larg portile spre o noua participare la un turneu final mondial, tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi reusind sa puna la "colt" selectionata Suediei, ieri dupa-amiaza, in meciul tur din cadrul barajului pentru Mondiale. Sustinute din tribunele arenei sportive din micuta localitate suedeza Uddevalla de cateva zeci de suporteri romani, handbalistele noastre au deschis "balul" foarte repede prin pivotul Ionela Galca (3 goluri) iar dupa numai noua minute, timp in care portarul Luminita Hutupan-Dinu s-a remarcat in defensiva, Romania conducea cu scorul de 4-0. Gazdele au o scurta tresarire de orgoliu si se apropie amenintator pana la 4-3, dar Elisei-Ardean (4), Luca (3), Meirosu (3), Maier (7) si Bradeanu (2) par de neoprit si-si trec pe rand numele pe tabela de marcaj, ducand scorul la pauza la un incredibil 14-5. Era pentru prima data in istorie cand nationala nordica inscria doar cinci goluri intr-o repriza pe teren propriu! Si asta, pentru ca apararea gandita foarte bine de Tadici si Musi a functionat perfect in primele 30 de minute, tricolorele demonstrand o disciplina tactica de invidiat. La reluare, Suedia parea ca nu reuseste sa gaseasca solutii pentru a iesi din corzi, in vreme ce jucatoarele noastre isi continuau nestingherite festivalul de goluri, spre satisfactia asistentei si a bancii tehnice. La mijlocul reprizei secunde, pe teren si-a facut aparitia in echipa noastra dupa o absenta de doi ani si interul Carmen Amariei-Lungu, iar Meirosu, Maier, Elisei-Ardean si Luca au "ingheatat" tabela la scorul final de 25-16, parafand, astfel, un succes care le asigura teoretic calificarea la Mondiale. "Am pregatit foarte bine acest baraj si ma bucur ca suedezele nu ne-au surprins nici macar cu atacul lor rapid. Ne-am mobilizat foarte bine si am jucat ca o adevarata echipa", spunea la finalul intalnirii "cerberul" Luminita Hutupan-Dinu, in vreme ce antrenorul Gheorghe Tadici isi felicita jucatoarele pentru victorie. "Le felicit pe fete pentru determinarea de care au dat dovada in timpul acestui meci. Au reusit o aparare foarte buna, iar in atac au jucat colectiv, cu o mentalitate de invingatoare", a punctat Tadici, adaugand ca prevesteste o noua perioada de glorie pentru nationala. "Cu o pregatire de vara foarte atenta si cu un campionat care sa fie in interesul echipei nationale, cred ca ne putem apara cu succes locul de vicecampioana. Am speranta ca Romania poate face rezultate de exceptie cu actuala generatie in urmatorii ani", a mai spus Tadici. Reamintim ca returul cu Suedia va avea loc, pe 9 iunie, in Sala Sporturilor "Traian" din Rm. Valcea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.