Satui de incarcerare, condamnatii la inchisoare pe viata prefera sa moara.

Peste 300 de detinuti condamnati in Italia la inchisoare pe viata i-au scris presedintelui Giorgio Napolitano, cerindu-i sa reintroduca pedeapsa cu moartea, pen
Satui de incarcerare, condamnatii la inchisoare pe viata prefera sa moara.

Peste 300 de detinuti condamnati in Italia la inchisoare pe viata i-au scris presedintelui Giorgio Napolitano, cerindu-i sa reintroduca pedeapsa cu moartea, pentru ca s-au "saturat sa moara putin in fiecare zi", transmite AFP.

"Domnule presedinte al Republicii, ne-am saturat sa murim cite putin in fiecare zi. Am decis sa murim o singura data si va cerem ca pedeapsa noastra, inchisoarea pe viata, sa fie transformata in pedeapsa cu moartea", au scris 310 prizonieri intr-o scrisoare citata joi in cotidianul "La Repubblica".

Inchisoarea pe viata, introdusa in 1930, a devenit cea mai severa pedeapsa dupa abolirea celei cu moartea, imediat dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

"Inchisoarea pe viata este o inventie diabolica, de o salbaticie care depaseste orice imaginatie. Este o moarte sorbita cu inghitituri mici. Este o victorie in fata mortii, deoarece este mai puternica decit moartea insasi", considera detinutii, care nu se considera "morti", dar "nici vii".

Legislatia italiana prevede ca, in cazul inchisorii pe viata, detinutii pot obtine permisiuni de a iesi dupa 10 ani, semilibertate dupa 20 de ani si eliberare conditionata dupa 26 de ani, relateaza "La Repubblica".

Senatorul comunist Maria Luisa Boccia a depus un proiect de lege care prevede abolirea pedepsei cu inchisoarea pe viata, inlocuind-o cu inchisoare pe o perioada limitata de timp, "de exemplu 30 de ani", potrivit cotidianului.

Presedintele le-a raspuns prizonierilor prin intermediul serviciilor sale. El i-a asigurat ca urmareste "subiectul cu mare atentie", dar le-a amintit ca rezolvarea cererii lor tine de "competenta directa a parlamentului si a guvernului".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.