Dat in urmarire internationala sirianul Omar Hayssam, judecat pentru terorism, da interviuri telefonice la televizor. Autoritatile se fac ca il cauta in continuare.
Omar Hayssam, teroristul "cautat" si-n gaura de sarpe de autoritati, a iesit la
Dat in urmarire internationala sirianul Omar Hayssam, judecat pentru terorism, da interviuri telefonice la televizor. Autoritatile se fac ca il cauta in continuare.
Omar Hayssam, teroristul "cautat" si-n gaura de sarpe de autoritati, a iesit la rampa. Joi seara, intr-o emisiune a postului TV Antena 3, el a intrat telefonic in direct si a stat de vorba mai bine de o ora si jumatate cu invitatii. Sirianul a declarat ca se afla in Beirut si ca urmareste emisiunea din fata televizorului. El a tinut sa precizeze ca a plecat din tara deoarece avea informatii ca urma sa fie rearestat in scurt timp. Intrebat daca a fost ajutat de serviciile secrete romanesti sa plece fraudulos din tara, afaceristul judecat pentru terorism a raspuns scurt: "Nu vreau sa raspund deocamdata". El s-a declarat victima unei inscenari puse la cale de personaje care vor fi deconspirate numai in prezenta unei autoritati judiciare.
Sirianul a mai spus ca in timpul urmaririi penale avocatii l-ar fi sfatuit sa nu spuna tot ce stie despre rapirea celor trei jurnalisti in Irak. "Avocatii m-au sfatuit sa nu vorbesc deoarece imi agravez situatia, pentru ca s-ar putea razbuna pe mine si chiar as putea fi omorat", a declarat telefonic Omar Hayssam.
Fata de aceasta situatie, Serviciul Roman de Informatii (SRI) nu are nimic de comentat. "Deocamdata nu avem nici un punct de vedere", a fost raspunsul SRI.
Avocatii lui Omar Hayssam nu au vrut sa spuna cine l-ar fi putut suprima pe sirian. Alice Draghici si-a inchis telefonul, iar Aurel Ciobanu s-a scuzat sustinand ca este in timpul unei audieri.


Consecinte

Dupa plecarea din tara a sirianului, serviciile secrete au fost decapitate si procurorul general al Romaniei a fost schimbat. Deocamdata nu se stie modul in care Hayssam a plecat din tara,
afaceristul infirmand toate scenariile vehiculate
in presa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.