Afaceristii din UDMR s-au gandit ca a venit timpul sa mai ciupeasca ceva din patrimoniul public si sa-l treaca, printr-o privatizare frauduloasa, in zestrea vreunui om de afaceri cu carnet de uniune. SC Drumuri si Poduri este programata sa treaca di
Afaceristii din UDMR s-au gandit ca a venit timpul sa mai ciupeasca ceva din patrimoniul public si sa-l treaca, printr-o privatizare frauduloasa, in zestrea vreunui om de afaceri cu carnet de uniune. SC Drumuri si Poduri este programata sa treaca din proprietatea publica in cea privata. Si poate ca acesta „privatizare” ar fi avut loc departe de ochii lumii daca Sindicatul si doi directori de la Drumuri si poduri nu ar fi facut numeroase sesizari pentru a stopa acest jaf practicat de ani buni de udemeristii in aceasta zona. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) cat si prefectul judetului Covasna incearca sa aplaneze situatia, luandu-le apararea celor incriminati.

Sindicatele acuza incompatibilitati si ilegalitati
Sindicatul si Asociatia Drumarilor covasneni a adresat o sesizare conducerii Consiliului Judetean Covasna prin care aduce acuzatii grave „oligarhiei” din jurul Societatii Judetene de Drumuri si Poduri si cere verificarea abuzurilor si ilegalitatilor pe care le-ar fi comis persoanele aflate la carma institutiei. Printre altele, directorul general al societatii Kicsi Jozs ef si patru membri ai Consiliului de administratie sunt acuzati ca s-ar afla in situatie de incompatibilitate si conflict de interese, fiind actionari directi sau indirecti la firme concurente. De asemenea, cazul domnului Nagy Ludovic, care este presedintele AGA si membru al Consiliului de administratie, este catalogat de reclamanti pe cat de „grosolan” pe atat de „tragi-comic”, deoarece, in aceasta dubla ipostaza persoana in cauza a fost nevoita „sa se autoexamineze, sa se declare admisa, sa-si traseze sarcini, sa se verifice, sa se premieze si eventual sa se sanctioneze”, fiind remunerata in tot acest timp cu doua indemnizatii consistente. Reclamatia este semnata si de doi directori ai institutiei, Virgil Braescu si Varga Francisc, care au cerut, alaturi de sindicat, verificarea incompatibilitatilor, a declaratiilor de interese date pe proprie raspundere si pedepsirea celor care s-au facut vinovati de incalcarea legii. Reclamatia vine in contextul iminentei privatizari a Societatii de Drumui si Poduri Covasna, motiv pentru care semnatarii au cerut oprirea oricarui demers de evaluare, divizare si diminuare a patrimoniului, sustinand ca „grupul de oligarhi locali” urmareste o „privatizare trucata”.


Acuzatii se disculpa
Directorul societatii de Drumuri si poduri Covasna, Kicsi Jozsef sustine ca invinuirile aduse in cazul sau nu sunt reale si considera ca si acuzatiile la adresa celorlalte persoane incriminate sunt niste minciuni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.