Inspectia judiciara a Consiliului Superior
al Magistraturii (CSM) a inceput, ieri, controlul de fond asupra activitatii desfasurate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) de la 1 ianuarie 2006 si pana in prezent. Aceasta actiune este urmare
Inspectia judiciara a Consiliului Superior
al Magistraturii (CSM) a inceput, ieri, controlul de fond asupra activitatii desfasurate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) de la 1 ianuarie 2006 si pana in prezent. Aceasta actiune este urmarea deciziei din 16 mai, cand plenul CSM a amanat dezbaterile asupra propunerii ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, de revocare din functie a procurorului-sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, Doru Florin Tulus, pana la efectuarea acestui control. Decizia data de Sectia pentru procurori a CSM de efectuare a unui control de fond asupra activitatii desfasurate de DNA este primul caz in care CSM a dispus o astfel de masura la o cerere de aviz pentru propunere de revocare dintr-o functie de conducere, dupa modificarea adusa de Legea nr. 247/2005. Hotararea CSM a iscat din nou un schimb de replici, de aceasta data intre procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, membrii CSM si ministrul Tudor Chiuariu. Daniel Morar a cerut, in finalul sedintei, sa se clarifice unele aspecte legate de afirmatiile facute de unii dintre membrii CSM referitoare la inexistenta oricarui control la DNA.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.