Multi tineri europeni sunt nemultumiti de UE, iar unii cred chiar ca organizatia va inceta in curand sa mai existe, mentioneaza vineri un sondaj de opinie, citat de Reuters, relateaza Mediafax. Eurobarometrul a fost efectuat in perioada 30 ianuarie -
Multi tineri europeni sunt nemultumiti de UE, iar unii cred chiar ca organizatia va inceta in curand sa mai existe, mentioneaza vineri un sondaj de opinie, citat de Reuters, relateaza Mediafax. Eurobarometrul a fost efectuat in perioada 30 ianuarie - 4 februarie 2007. Publicarea lui are loc in momentul in care liderii uniunii dezbat noua Constitutie europeana, intrata in criza dupa respingerea ei prin referendum de catre electoratul francez si olandez, in 2005.
Potrivit sondajului, "40 la suta dintre tinerii adulti declara ca ea (UE) inseamna exces de birocratie si pierdere de timp si bani".
O treime dintre respondentii cu varsta cuprinsa intre 15 si 30 de ani percep UE ca pe o amenintare la adresa identitatii si diversitatii culturale.
Intrebati cum va arata UE peste zece ani, 13 la suta dintre tineri au declarat ca organizatia nici macar nu va mai exista, in timp ce 40 de procente considera ca aceasta se va confrunta cu si mai multe probleme, precum somajul sau grevele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.