Ministrul Educatiei trebuie sa adopte masuri de sanctionare a profesoarei despre care se presupune ca avea o relatie cu elevul care a cazut saptamina trecuta de la etajul 9 al unui imobil, Guvernul avind obligatia sa atentioneze asupra unei minime at
Ministrul Educatiei trebuie sa adopte masuri de sanctionare a profesoarei despre care se presupune ca avea o relatie cu elevul care a cazut saptamina trecuta de la etajul 9 al unui imobil, Guvernul avind obligatia sa atentioneze asupra unei minime atitudini de moralitate, considera premierul Tariceanu. "Vreau sa fac o referire la situatia elevului care s-a sinucis. Cred ca in acelasi timp nu voi, ci noi in primul rind, ca responsabili ai Guvernului, avem obligatia sa atragem atentia cadrelor didactice ca exista o minima obligatie de atitudine de moralitate in scoala si ca asemenea relatii nu sint permise intre profesori si elevi. Cred ca va fi obligatia ministrului Educatiei ca sa adopte masuri de sanctionare in privinta profesoarei care a fost implicata in aceasta nefericita situatie", a afirmat vineri Tariceanu.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, apreciase, cu putin timp inainte, drept complet imorala relatia dintre un profesor si un elev, dar nu ilegala, intrucit legiuitorul nu a gindit sa faca precizari concrete in acest sens, astfel ca nicaieri nu sint prevazute interdictii sau sanctiuni pentru astfel de comportamente. "Este complet imoral sa ai acest gen de relatii. Este ca si in cazul in care esti doctor si nu trebuie sa ai relatii cu pacientii, la fel si psihologii. Acolo unde se demonstreaza, voi condamna cu toata puterea. Cind exista incalcari ale regulamentului, voi lua masuri concrete", a declarat ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei. El a aratat ca este posibil ca in noul pachet de legi privind invatamintul si statutul cadrelor didactice sa fie inscrise mentiuni precise legate de relatia dintre profesor si elev.

Bogdan Costache, in virsta de aproape 19 ani, a murit saptamina trecuta, dupa ce a cazut de la etajul 9 al unui imobil aflat in sectorul 1 al Capitalei, unde se afla la o sedinta de pregatire la limba romana, cu iubita sa, Corina Vasile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.