Primarul Ion Lungu a prezentat situatia incasarilor si cheltuielilor realizate in cursul anului trecut si a aratat ca executia bugetara totala s-a realizat in proportie de 82,42%. Totusi, Primaria a obtinut numai 63,5% din veniturile proprii estimate
Primarul Ion Lungu a prezentat situatia incasarilor si cheltuielilor realizate in cursul anului trecut si a aratat ca executia bugetara totala s-a realizat in proportie de 82,42%. Totusi, Primaria a obtinut numai 63,5% din veniturile proprii estimate a se incasa anul trecut. Cu alte cuvinte impozitele si taxele pe cladiri, terenuri, autoturisme pe care trebuia sa le incaseze municipalitatea s-au incasat intr-o masura mai mica de doua treimi. In schimb, cotele defalcate din impozitele pe venit si din TVA care se repartizeaza de Guvern la autoritatile locale au fost incasate in totalitate. Pe langa aceste sume, Guvernul a repartizat, anul trecut, la bugetul Primariei Suceava 10,4 milioane de lei, pentru a se acoperi cheltuieli de reparatii stradale, pentru a se plati restante la SC Termica SA si a se realiza investitii la unitatile de invatamant. Este una dintre cele mai mari sume pe care Guvernul le-a acordat Primariei Suceava in ultimii ani. Spre comparatie, incasarile la bugetul local de la populatie in cursul anului trecut au fost de numai 4,6 milioane de lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.