Deputatul PNL de Arad, Mihai Calimente, sustine ca serviciile secrete din Romania au aparatura ilegala de ascultat telefoanele
Membrii Comisiei parlamentare pentru cercetarea interceptarilor ilegale vor efectua o serie de vizite la Parchetul Gen
Deputatul PNL de Arad, Mihai Calimente, sustine ca serviciile secrete din Romania au aparatura ilegala de ascultat telefoanele
Membrii Comisiei parlamentare pentru cercetarea interceptarilor ilegale vor efectua o serie de vizite la Parchetul General si la mai multe institutii ale statului unde se presupune ca ar exista aparatura ilegala pentru interceptarea convorbirilor telefonice.
Deputatul PNL de Arad, Mihai Calimente, membru in Comisia parlamentara pentru cercetarea interceptarilor ilegale, a declarat, ieri, ca la Comisie au sosit informatii "din ce in ce mai clare" ca exista si s-au facut inregistrari ilegale. "In primul rand stim ca DNA are niste terminale si nu stim in baza carei legi le are, pentru ca numai SRI poate sa faca aceste inregistrari, chiar daca semnalul provine de la SRI. Avem cunostinta ca fostul 'doi si un sfert>> ar avea asemenea aparatura de inregistrare, iar din declaratiile domnului Saftoiu, pentru care a si fost eliberat din functie, a rezultat clar ca si SIE ar avea asemenea aparatura", a declarat Mihai Calimente. El a mai afirmat ca fostul "doi si un sfert", in prezent Directia Generala de Informatii si Protectie Interna - UM 0962, detine aparatura directionala instalata pe masini care se pot opri in apropierea imobilelor, de unde se intercepteaza inclusiv convorbirile care au loc in interiorul locuintei.
Mihai Calimente a declarat ca dupa audierea lui George Maior, directorul SRI, a rezultat ca cele mai multe mandate de ascultare au fost solicitate, in anul 2006, de catre DNA si anume 3.800.
"Dintr-un calcul simplu rezulta ca au fost ascultate peste 1.000.000 de convorbiri, in conditiile in care mandatul este de 30 de zile. Ulterior am aflat ca mandatele se puteau prelungi pana la 120 de zile. Tot de la SRI am aflat ca inregistrarile faptice pentru DNA s-au facut de catre aceasta institutie, SRI dirijand semnalele interceptate catre terminalele pe care DNA le poseda", a mai spus Mihai Calimente. Deputatul liberal a afirmat ca la solicitatea Comisiei parlamentare pentru cercetarea interceptarilor ilegale, atat Daniel Morar, cat si Laura Kovesi au raspuns ca nu pot asigura participarea procurorilor si ofiterilor solicitati la audierile comisiei fara aprobarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Au ceva de ascuns

"Comisia, prin presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a solicitat, din nou, prezenta acestor procurori si politisti, explicand pe larg ca nu este vorba de a cauta la dosare sau de a interfera cu procurorii si politistii in ceea ce priveste activitatea judiciara pe care acestia o desfasoara. Ni s-a raspuns, din nou, ca acesti domni nu pot fi audiati. In acest moment, cred ca prin modul de a se comporta si prin raspunsurile date, Ministerul Public si DNA au ceva de ascuns", a afirmat Mihai Calimente.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.