2 Iunie 2007
"Este o zi mare pentru internet", a declarat vicepreședintele departamentului de tehnologie al companiei de securitate pe internet IronPort Systems, Patrick Peterson. "Cei care au contribuit la arestarea sa sunt niște eroi", a spus el.
Robert A
"Este o zi mare pentru internet", a declarat vicepreședintele departamentului de tehnologie al companiei de securitate pe internet IronPort Systems, Patrick Peterson. "Cei care au contribuit la arestarea sa sunt niște eroi", a spus el.
Robert Alan Soloway, in varstă de 27 de ani, a fost arestat miercuri, fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune, după prima sa infățișare la biroul din Seattle al tribunalului federal. Asupra sa au fost puse 35 de capete de acuzare, printre care se numără cele de fraudă cu mijloace electronice de plată, fraudă prin poștă electronică și convențională, furt de identitate cu circumstanțe agravante și spălare de bani. El urmează să fie audiat luni.
Robert Alan Soloway a fost numit "Regele spam-ului" de către procurorii federali, pentru că a trimis sute de milioane de mesaje nedorite, folosindu-se de rețele in care a pătruns fără a avea permisiunea administratorilor.
"Spamul este un cancer al internetului, iar Roberz Soloway este unul dintre cei care a ajutat la răspindirea lui", a declarat procurorul federal al statului Washington, Jeffrey C. Sullivan.
Conform documentelor de acuzare, Soloway a operat compania Newport Internet Marketing Corp, care vindea, la prețuri intre 196 de dolari și 495 de dolari, un serviciu online de răspandire de mesaje electronice pentru promovarea produselor. Mesajele trimise de el erau ilegale, deoarece erau expediate in volum mare și aveau subiecte care păcăleau filtrele sistemelor de securitate email. Soloway folosea calculatoare infectate cu programe software care trimiteau spam fără știrea utilizatorilor.
Mai mult, Soloway refuza să returneze banii clienților nemulțumiți de produsele cumpărate prin email. El ii amenința pe aceștia că vor trebui să plătească costuri suplimentare, după cum se arată in documentele care il pun sub acuzare.
Legea CAN-SPAM a fost adoptată in SUA in 2003 și ii obligă cei care trimit mesaje publicitare prin e-mail să obțină in prealabil permisiunea destinatarului. După adoptarea legii, volumul de spam de pe internet a crescut, varful inregistrandu-se in iulie 2004, cand s-a calculat că spamul a reprezentat 94,5 din traficul de email la nivel mondial. In aprilie 2007, spamul a reprezentat 76,1% din traficul global de email, potrivit companiei de securitate MessageLabs.
"E posibil ca, după arestarea lui Soloway, utilizatorii de internet să nu observe scăderi semnificative ale numărului de mesaje spam primite, din cauză că pe internet mai activează și alți spammeri, unii chiar mai mari decat el. Dar cazul Soloway ar putea avea efect pe termen lung. Punerea sub acuzare a lui Soloway trimite un mesaj limpede celorlalți spammeri din Statele Unite. Autoritățile federale sunt in mod vizibil mai active in combaterea fenomenului spam", a declarat Patrick Peterson.
Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Primul mare spammer din SUA a fost pus sub acuzare.