Conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat un imprumut de 50 milioane de euro, pentru cofinantarea, impreuna cu alte banci, a programului de modernizare a infrastructurii Postei Romane. Proiectul, in valoare totala
Conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat un imprumut de 50 milioane de euro, pentru cofinantarea, impreuna cu alte banci, a programului de modernizare a infrastructurii Postei Romane. Proiectul, in valoare totala de 60 milioane de euro include construirea si punerea in functiune a primului centru automat de sortare din Bucuresti si modernizarea celui deja existent in Cluj Napoca. BERD va finanta peste 80% din costul total al proiectului prin care Posta va putea sa proceseze un numar crescut de articole de corespondenta si colete. Deasemenea se vor imbunatati semnificativ timpul de manipulare si calitatea serviciilor. Dezvoltarea propusa necesita o analiza de mediu si un audit colectiv de mediu, de sanatate si siguranta pentru Posta Romana. Investigatiile de mediu sunt in derulare, dar rezultatele preliminare sugereaza ca riscul de mediu asociat cu proiectul propus va fi nesemnificativ. Consultantii pentru achizitii si restructurare vor ajuta la imbunatatirea conducerii companiei si la cresterea eficientei acesteia. Posta Romana a fost infiintata in iunie 1991, ca urmare a separarii serviciilor postale de cele de telecomunicatii din Societatea de Posta, Telegraf si Telefon. In 1998, Posta Romana a fost incorporata si transformata in Companie Nationala. Posta Romana este singurul operator autorizat sa furnizeze serviciul postal universal in Romania.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.