Dupa trei ore de discutii, Colegiul director al Ministerului de Externe, reunit, ieri, pentru a discuta despre cazurile de coruptie din diplomatia romåneasca, a anuntat ca a inaintat Parchetului cinci cazuri de abateri de la „standardele
Dupa trei ore de discutii, Colegiul director al Ministerului de Externe, reunit, ieri, pentru a discuta despre cazurile de coruptie din diplomatia romåneasca, a anuntat ca a inaintat Parchetului cinci cazuri de abateri de la „standardele profesionale“, majoritatea privind prestarea de servicii consulare. Ministrul de externe, Adrian Cioroianu, a anuntat acest demers la inceputul saptamånii si a subliniat ca nu il intereseaza sa dea verdicte - ele cad in sarcina Justitiei.

Ministerul de Externe a inaintat Parchetului cinci cazuri de abateri de la „standardele profesionale“, majoritatea privind prestarea de servicii consulare, a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica. „Consiliul director al MAE a luat in discutie abaterile ce pot crea vulnerabilitate la nivelul corpului diplomatic si consular“, a declarat Ilie Banica, care a precizat ca in ultima vreme s-au primit 25 de sesizari. In afara de cele cinci cazuri transferate Parchetului, Banica a mai spus ca mai sunt trei cazuri din domeniul administrativ, situatie care s-a soldat cu suspendar ea contractelor de munca pe durata procedurilor penale. Banica nu a indicat exact cat a durat ancheta interna a ministerului pana la inaintarea in justitie a cazurilor respective si nici data exacta la care ele au ajuns la Parchet. Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe a subliniat ca discutia din Colegiul director de ieri nu s-a referit la persoane anume. „Discutiile nu au facut referiri nominale la niciun angajat, ci au semnalat tipul de problema existenta si modalitatea de remediere corespunzatoare“, a spus Banica.

Management defectuos, vinovat


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.