Sefii PNL Botosani au anuntat vineri instituirea unui "embargo relational" fata de conducerea centrala a partidului.

Liberalii botosaneni vor refuza sa mai participe la sedintele comitetului central al formatiunii, la intrunirile Ligii Alesilor Locali, iar vizitele ministrilor PNL nu vor mai fi tratate drept evenimente pentru filiala.

Protestatarii si-au explicat gestul prin faptul ca organizatia pe care o conduc reprezinta un judet cu o multime de probleme, de la o economie preponderent agrara si pina la o mortalitate peste media tarii si ca, in ciuda acestei situatii, conducerea centrala a partidului nu ia atitudine.

Ceea ce a contat insa decisiv in declararea embargoului au fost vizitele pe care ministrii Economiei, Educatiei si Transporturilor le-au facut la Botosani, in preajma referendumului. Ei au promis o multime de lucruri, fara ca ulterior sa puna ceva in practica, desi la Botosani s-au inregistrat cele mai multe voturi anti-Basescu. De exemplu, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat la Botosani ca prioritar pentru judet este reabilitarea drumului european pina la Tirgu-Frumos, pentru ca la doar citeva zile sa semneze un ordin prin care se renunta la modernizarea acestuia in favoarea "autostrazii Nokia".

"Biroul politic PNL Botosani refuza sa joace teatru, refuza sa plimbe ministrii care fac tot felul de promisiuni si care se intorc la Bucuresti si uita de ele", a afirmat deputatul Liviu Campanu, presedintele PNL Botosani.

Unul dintre motivele neoficiale ale instituirii embargoului ar putea fi si refuzul Guvernului de a-l demite pe prefectul Cristian Roman, despre care liberalii botosaneni sustin ca face politica PLD. Membrii biroului politic al PNL Botosani au stabilit sa semneze vineri dupa-amiaza o rezolutie pe aceasta tema, care va fi transmisa presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu si vicepresedintelui Varujan Vosganian.

Probleme pentru liberali nu sint numai la Botosani, ci si in judetul Timis, acolo unde presedintele si vicepresedintele filialei se acuza reciproc de incalcari ale statutului partidului. Astfel, seful organizatiei judetene, Liviu Borha, cere excluderea din partid a adjunctului sau, Traian Stancu. Motivul: aceasta ar fi convocat Biroul Politic Judetean fara sa aiba acest drept si in plus are relatii apropiate cu liderii PLD din judet. In replica, Stancu nu a respins legaturile cu liderii PLD, dar a calificat acuzatiile lui Borha drept "puerile".