2 Iunie 2007 de Oana Munteanu
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, va face, incepind de simbata, timp de o saptamina, instructajul autoritatilor sanitare din tara pentru aplicarea corecta a Programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, pentru a evita interpretarea

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, va face, incepind de simbata, timp de o saptamina, instructajul autoritatilor sanitare din tara pentru aplicarea corecta a Programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, pentru a evita interpretarea acestuia ''dupa bunul plac''. Analizele sint gratuite, fiind finantate din "taxa pe viciu" aplicata pe tigari si alcool.

"Asa cum am mai declarat, la 1 iulie vom demara Programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei. La fel cum am procedat si cu Legile Sanatatii, voi merge, impreuna cu echipa mea, in teritoriu, pentru a prezenta programul si, mai ales, pentru a realiza instructajul pentru aplicarea corecta a acestuia de catre toti cei implicati. Evident, vor avea loc si ultimele consultari, propuneri si sugestii din partea celor ce vor aplica programul'', a declarat ministrul Sanatatii.

Potrivit ministrului, fiecare cetatean va primi acasa cite o scrisoare in care va fi anuntat in legatura cu inceperea programului. Numarul analizelor, maximum noua, va fi stabilit de catre medicul de familie, in functie de starea de sanatate a fiecarui pacient. El se va prezenta pentru analize in luna in care s-a nascut.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Incep pregatirile pentru analizele gratuite.