Fumatorii au motive din ce in ce mai mari de ingrijorare. Dupa Irlanda, Norvegia, Italia, Malta, Suedia, Scotia, Letonia, Lituania, Tara Galilor si Irlanda de Nord, Finlanda a intrat si ea in clubul tarilor care au interzis fumatul in toate locurile
Fumatorii au motive din ce in ce mai mari de ingrijorare. Dupa Irlanda, Norvegia, Italia, Malta, Suedia, Scotia, Letonia, Lituania, Tara Galilor si Irlanda de Nord, Finlanda a intrat si ea in clubul tarilor care au interzis fumatul in toate locurile publice. O noua lege, ce se bucura de acceptul a peste 96% dintre cetatenii tarii celor o mie de lacuri (potrivit unui studiu tip a€žeurobarometru" publicat recent) a intrat in vigoare vineri, obligand patronii barurilor, restaurantelor si discotecilor sa trimita fumatorii la plimbare. Asta in cazul in care nu amenajeaza o incapere speciala pentru cei in cauza, relateaza AFP citata de Rompres.  Conform oficialitatilor de la Helsinki, masura este menita sa-i protejeze pe cei 70.000 de angajati ai restaurantelor si barurilor de efectele fumatului pasiv. Finlanda este prima tara care a interzis partial (in 1977) fumatul in locurile publice, si se mandreste cu cea mai mica proportie de fumatori (22%) din Europa, dupa Suedia (18%). Urmatoarea tara care va lua aceeasi masura este Franta (de la 1 ian. 2008), Romania urmand sa initieze procedurile legate de adoptarea unei legi similare in cursul anului viitor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.