Biroul Valorificare Bunuri din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta a inregistrat, in luna aprilie, intrari de bunuri devenite proprietate de stat in valoare totala de 133.455,54 lei noi. Ponderea o detin bunurile confiscate de Bi
Biroul Valorificare Bunuri din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta a inregistrat, in luna aprilie, intrari de bunuri devenite proprietate de stat in valoare totala de 133.455,54 lei noi. Ponderea o detin bunurile confiscate de Biroul Vamal Constanta - Sud si Politia Transporturi, in valoare de 129.615 RON, constand in: incaltaminte sport, jucarii, umbrele, canadiene, bluze, intrerupatoare, cojoace, pantaloni, tricouri, peste proaspat, marfuri alimentare, fructe, deseuri metale etc. Bunuri confiscate precum acid clorhidric, combustibil lichid au fost predate in custodie unor societati comerciale de profil, in general unitati specializate in depozitarea acestor substante, urmand a fi evaluate si valorificate. "In aceasta perioada a fost sistata valorificarea bunurilor confiscate din cauza lipsei normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Guvern 14/2007. Predarea bunurilor intrate in proprietatea privata a statului se va face de catre detinatori la organele de valorificare, care sunt obligate sa le preia in termen de 10 zile de la data primirii de catre detinator a documentului care constituie titlu de proprietate al statului asupra acestora", a declarat Cristian Dragan, sef Birou Valorificare Bunuri din cadrul DGFP Constanta.

Modalitati de valorificare

Valorificarea bunurilor intrate in proprietatea privata a statului se face prin bursele de marfuri, prin magazine proprii, licitatie publica, in regim de consignatie sau direct de la locul unde acestea se afla. In cazul in care acestea se afla in strainatate, valorificarea se face prin licitatie publica sau alte proceduri legale, potrivit legislatiei aplicabile statului pe teritoriul caruia se afla.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.