Prefectul de Neamt, Toader Mocanu, a dat vina pe Agentia Domeniilor Statului (ADS) pentru intarzierile retrocedarii terenurilor agricole si forestiere din judet, la intalnirea de joi, 31 mai, cu premierul Calin Popescu Tariceanu. "Cu privire la resti
Prefectul de Neamt, Toader Mocanu, a dat vina pe Agentia Domeniilor Statului (ADS) pentru intarzierile retrocedarii terenurilor agricole si forestiere din judet, la intalnirea de joi, 31 mai, cu premierul Calin Popescu Tariceanu. "Cu privire la restituirea terenurilor administrate de Agentia Domeniilor Statului, intampinam dificultati in preluarea terenurilor administrate de Agentia Domeniilor Statului, deoarece Consiliul de Administratie al ADS modifica periodic prin hotarari proprii normele privind incheierea protocoalelor de predare-preluare a terenurilor cu destinatia agricola intre Agentia Domeniilor Statului si comisiile locale", a declarat prefectul Toader Mocanu. O strategie de tergiversare pe care o foloseste ADS este invocarea unor legi neprecizate. "Agentia Domeniilor Statului sustine ca ar fi incidente prevederile legale in discutie, fara insa a face dovada cu acte a acestor sustineri si in consecinta autoritatile locale si judetene nemtene se afla in imposibilitatea restituirii in natura a terenurilor celor indreptatiti", declara prefectul de Neamt. La sfarsitul lunii aprilie 2007, programul judetean pentru eliberarea titlurilor de proprietate asupra terenurilor era realizat in proportie de 96,83% (98,13% pentru terenuri agricole si 81,50% pentru terenuri cu vegetatie forestiera). La data respectiva, erau 128.910 de titluri de proprietate emise, din totalul de 133.134 titluri de emis. Au fost puse in posesie suprafete de teren totalizand 171.627 de hectare de teren agricol si 25.909 hectare de teren cu vegetatie forestiera.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.