Premierul bulgar Serghei Stanisev a anuntat sambata ca a acceptat demisia a doi ministri, in urma unui scandal de coruptie rasunator si la mai putin de o luna inaintea unui raport al Comisiei Europene privind reformele judiciare din tara sa, transmi
Premierul bulgar Serghei Stanisev a anuntat sambata ca a acceptat demisia a doi ministri, in urma unui scandal de coruptie rasunator si la mai putin de o luna inaintea unui raport al Comisiei Europene privind reformele judiciare din tara sa, transmite AFP. "Ministrul economiei si finantelor Rumen Ovcearov si-a oferit vineri demisia (...) si am acceptat-o", a anuntat Stanisev intr-o conferinta de presa. Vineri, Parchetul de la Sofia anuntase ca renunta, din lipsa de probe, sa deschida o ancheta penala impotriva lui Ovcearov intr-un scandal de deturnare de fonduri publice, abuz de putere si tentative de influentare a justitiei. Totusi, premierul a subliniat sambata ca"in aceasta situatie politica este nevoie de un gest moral puternic", cu referire la demisia lui Ovcearov.

Celalalt ministru demisionar este cel al justitiei, Gheorghi Petkanov, care anuntase in urma cu cateva zile ca intentioneaza sa se retraga din motive personale. Petkanov a fost aproape invizibil in cei doi ani de mandat desi justitia este una dintre principalele probleme ale Bulgariei.

Guvernul de centru-stanga al lui Stanisev a fost zguduit la sfarsitul lunii aprilie de scandalul de deturnare de fonduri publice in contracte de achizitie incheiate de frunizorul de energie termica al capitalei. Stanisev a demis in prima instanta doi viceministri implicati si l-a suspendat pe ministrul economiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.