Tribunalul Bucuresti a suspendat judecarea dosarului Hidroelectrica in care sunt inculpati membri din conducerea acestei societati si a trimis cauza la Curtea Constitutionala, in vederea solutionarii unei exceptii de neconstitutionalitate. Avocatii a
Tribunalul Bucuresti a suspendat judecarea dosarului Hidroelectrica in care sunt inculpati membri din conducerea acestei societati si a trimis cauza la Curtea Constitutionala, in vederea solutionarii unei exceptii de neconstitutionalitate. Avocatii acestora sustin ca procurorii au introdus in rechizitoriu compania Hidroelectrica, ca parte vatamata, fara a avea acordul acesteia. Pe 18 august 2006, procurorii anticoruptie au trimis in judecata 11 persoane, pentru infractiuni care au provocat un prejudiciu de 1,8 milioane de euro companiei Hidroelectrica. Printre inculpati se afla directorul general Traian Oprea, directorul adjunct al Directiei marketing, privatizare si afaceri internationale, George Lavinius Asan, seful Serviciului contracte si achizitii interne, Ioan Trif, toti acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Potrivit anchetatorilor, in perioada septembrie-decembrie 2004, Traian Oprea impreuna cu ceilalti patru reprezentanti ai societatii - George Lavinius Asan, Ioan Trif, Dan Popescu si Ioana Dudas - au aprobat cumpararea de aparatura electrica de joasa tensiune marca Siemens, contrafacuta, de la societatea comerciala bucuresteana ENOL Group SA si produse de acelasi gen marca Schneider, supraevaluate, de la societatea CFR SSVM Bucuresti (fara nicio legatura cu societatile de transport pe calea ferata). In prezent, procurorii DIICOT au deschis un nou dosar penal privind nereguli la societatea Hidroelectrica, in care sunt cercetati penal directorii Traian Oprea si George Lavinius Asan, alaturi de fostul ministru al Economiei, Codrut Seres.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.