Cazurile a cinci angajati din domeniul consular si trei din administratia Ministerului de Externe acuzati de solicitare de mita au fost trimise Parchetului, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica. Decizia a fost luata de Colegiul Dir
Cazurile a cinci angajati din domeniul consular si trei din administratia Ministerului de Externe acuzati de solicitare de mita au fost trimise Parchetului, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica. Decizia a fost luata de Colegiul Director al MAE, intrunit ieri pentru a analiza mai multe cazuri de coruptie, despre care a vorbit ministrul Adrian Cioroianu cu o saptamana in urma, la o emisiune televizata. Banica nu a putut sa precizeze cat a durat ancheta interna a ministerului sau data la care aceste cazuri au ajuns la Parchet. Concluzia conducerii MAE a fost ca "deficientele" au fost favorizate de managementul defectuos in prestarea serviciilor consulare, neimplementarea mecanismelor de control intern si de pregatirea profesionala neadecvata a personalului trimis in misiune in strainatate. Celor trei angajati din domeniul administrativ le-a fost suspendat contractul de munca pe durata procedurilor penale. De asemenea, purtatorul de cuvant l-a contrazis pe ministrul Cioroianu, care a declarat la Realitatea TV ca printre cazurile analizate s-ar afla si dosarul campaniei de imagine "Fabulospirit", pentru care MAE a platit fara licitatie aproximativ 110.000 de euro firmei GAV/Scholz& Friends.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.