Rezultatele studiului relizat de catre Sensiblu, in parteneriat cu Unesco, a evidentiat care sunt principalele profesii pe care si le doresc cei mici. Astfel, aflam ca 16% dintre copii isi doresc sa fie vedete, cantareti sau actori. Studiul, initiat
Rezultatele studiului relizat de catre Sensiblu, in parteneriat cu Unesco, a evidentiat care sunt principalele profesii pe care si le doresc cei mici. Astfel, aflam ca 16% dintre copii isi doresc sa fie vedete, cantareti sau actori. Studiul, initiat in luna mai a.c. de catre Sensiblu, in parteneriat cu Unesco, s-a desfasurat in scoli si licee din toata tara pe un esantion reprezentativ de 1788 elevi din clasele a IV-a, a VI-a si a VIII-a. Pe locul II in topul preferintelor sunt profesiile din domeniul medical, 14% dintre copii alegand sa "se faca cand vor fi mari" doctori, farmacisti sau asistenti medicali. Exista, totusi o diferenta, pe categorii de varsta care evidentiaza foarte bine modul lor de perceptie asupra profesiilor. Astfel, daca pentru copiii cu varste intre 9 si 14 ani a fi artist (cantaret sau actor) ramane dorinta principala - cei mici visand sa fie pe scena, asa cum fac vedetele pe care le admira - colegii lor mai mari, 15-18 ani, sunt mai realisti si se indreapta spre alte meserii cum ar fi cea de jurnalist. In categoria de varsta 9-14 ani intalnim si meserii care atrag atentia asupra unor modificari ale paradigmelor profesiei. Astfel, sunt copii care isi doresc sa devina cimitirar, camatar sau varzar. Colegii lor mai mari, in schimb, preiau modelele din societatea moderna si in continua miscare in care traim si isi doresc sa ajunga savanti, manageri sau liber profesionisti. Cu aceasta ocazie dar si pentru ca ieri a fost 1 iunie, ziua internationala a copilului, maine, Sensiblu va cauta in Parcul Titan, incepand cu ora 11, pe cel mai iscusit doctor mic. Personajele preferate ale celor mici, Itsy si Bitsy, Scufita Rosie, Spiderman si Aramburu, asteapta sa fie vindecate de prichindeii care stiu cum se bandajeaza o rana sau sa aplice un plasture. Cei mai curajosi vor fi rasplatiti pe masura.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.