"Cele mai frumoase fete le gasesti la Monaco", spunea odata marele campion de Formula 1, Alain Prost. Si pe drept cuvant. Circuitul stradal monegasc este un adevarat magnet pentru picioarele cu vino-ncoa?. Standardele sunt altele in Principat, stacheta este "ridicata" in fiecare an. Pana si fetele selectate la "casting" au ceva in plus. "Nu este deloc usor sa te impui la boxele unei echipe. Nu e de ajuns sa ai un zambet larg si picioare frumoase, iti trebuie mai mult", spunea focoasa Katie Price, alias Jordan. Englezoaica din East Sussex a prins in mreje toti barbatii importanti din Formula 1. Nici Ralf Schumacher nu a ramas nemiscat la privirile blondei, care l-a acuzat pe neamt ca a agresat-o sexual.
Soare, cazinouri, spectacol si multe, multe fete, toate argumente suficiente pentru a-ti cumpara o casuta pe Riviera Franceza. Mari campioni, din toate sporturile, si-au stabilit resedinta aici. Ayrton Senna si Gilles Villeneuve sunt doar doi dintre ei. Multi spun ca incearca sa-si conserve castigurile, Principatul Monaco fiind recunoscut pentru fiscalitatea relaxata, dar secretul este altul. Brazilianul avea un apartament spectaculos, amplasat strategic, chiar langa circuitul de Formula 1. Se zice ca multe dintre povestile de dragoste ale marelui Senna s-au consumat chiar aici. Legenda mai spune ca atunci cand a abandonat din fruntea cursei, in 1988, brazilianul s-a retras rapid in intimitatea caminului sau, fara sa mai treaca pe la boxe.
Cursa de pe circuitul monegasc este considerata "diamantul coroanei de campion". ?Cine nu a castigat la Monte Carlo, nu se poate considera un pilot adevarat", spunea acum ceva timp, Niki Lauda. Recordul de victorii il detine Ayrton Senna, cu sase succese, in timp ce Michael Schumacher si Graham Hill au cate cinci.