Incepind de vineri, 1 iunie, in 13 dintre judete cazierul judiciar se obtine imediat dupa completarea cererii de eliberare a acestuia. De aceasta facilitate beneficiaza persoanele din judetele Arges, Arad, Bacau, Buzau, Bihor, Cluj, Caras Severin, Go
Incepind de vineri, 1 iunie, in 13 dintre judete cazierul judiciar se obtine imediat dupa completarea cererii de eliberare a acestuia. De aceasta facilitate beneficiaza persoanele din judetele Arges, Arad, Bacau, Buzau, Bihor, Cluj, Caras Severin, Gorj, Iasi, Prahova, Satu Mare, Timis si Tulcea. Bucurestenii vor fi ultimii care vor obtine cazierul cu usurinta, mai precis, abia in anul 2008.

Certificatul de cazier judiciar este valabil 6 luni si numai in scopul pentru care a fost eliberat. Pentru obtinerea documentului sint necesare: actul de identitate (buletin de identitate/carte de identitate ori carte de identitate provizorie); timbrul fiscal, in valoare de un leu; chitanta in valoare de 5 lei in cazul in care se doreste eliberarea documentului in regim de urgenta.

Tot de la 1 iunie a.c. se obtin cu mai multa usurinta permisele de conducere si certificatele de inmatriculare auto. In 15 dintre judetele tarii, acestea ajung in mina cetatenilor in numai doua ore. Este cazul celor din Alba, Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dolj, Mehedinti, Prahova, Suceava, Teleorman, Timisoara. Termenul de doua ore se aplica in cazul solicitarilor pentru care nu sint necesare verificari suplimentare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.